Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција претресима у Подгорици пронашла оружје, муницију, бомбе, експлозив и кокаин – два лица лишена слободе; два лица у Беранама осумњичена да су бесправно градила стамбено – пословну зграду

Објављено: 30.11.2018. 20:42 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а - Сектора криминалистичке полиције су у садејству са службеницима Центра безбједности Подгорица и Сектора за ванредне ситуације, а у сарадњи са Вишим државним тужилаштвом у Подгорици, предузимајући планске активности на контроли безбједоносно интересантних лица а у циљу спрјечавања вршења кривичних дјела, поступајући по наредби надлежног судије за истрагу извршили више претреса на подручју Подгорице. Приликом претреса просторија које користи Д.В. из Подгорице, полицијски службеници су пронашли и одузели: пиштољ и револвер у илегалном посједу, већу количину муниције различитог калибра, ручну бомбу М75 и ручну бомбу М52. Д.В. је лишен слободе и биће спроведен надлежном тужилаштву уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио КД недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Надаље, претресом стана и других просторија које користи М.Ј. службеници полиције су пронашли и одузели око 280,6 грама прашкасте материје бијеле боје за коју се сумња да је опојна дрога кокаин, као и шест комада експлозивног средства и спорогорећи штапин. М.Ј. је лишен слободе због постојања основане сумње да је починио КД неовлашћена производања, држање и стављење у промет опојних дрога и КД недозвољено држање опружја и експлозивних материја. Сви пронађени предмети биће упућени на у Форензичком центру ради вјештачења.

Осим тога службеници СКП-а – Одсјека за сузбијање привредног криминалитета су државном тужиоцу поднијели кривичну пријаву државном тужиоцу у ОДТ у Беранама против В.Р. (44) из Берана и В.Р. (41) из Берана, због постојања основане сумње да су починили КД грађење објеката без грађевинске дозволе. Они су ово кривично дјело починили на начин што су, како се сумња, током новембра 2018. године, као инвеститори, започели изградњу пословно стамбене зграде коју чине 57 стамбених јединица организованих у седам нивоа, четири пословна простора у приземљу и 42 паркинг мјеста у подрумској етажи, и све то без обавезне пријаве радова и документације надлежној грађевинској инспекцији. Службеници Одсјека су у сарадњи са Грађевиснком инспекцијом вршили контролу започетог грађења стамбено пословног објекта, гдје је утврђено да инвеститори нису пријавили радове надлежној грађевиснкој инспекцији иако су то били у обавези да ураде 15 дана прије почетка извођења радова. На лицу мјеста је констатовано да су вршени радови ископа темељне јаме за потребе изградње будућег стамбеног пословног објекта на предметној локацији, те да је извођењем радова изазвана штета на околним објектима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?