Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Касарна "Милован Шарановић": Успјешно завршена основна обука војника по уговору, као и обука за борбене спасиоце

Објављено: 30.11.2018. 22:10 Аутор: мод
У Центру за обуку Војске Црне Горе, у касарни “Милован Шарановић” у Даниловграду, данас је завршена основна обука 59 новопримљених војника по уговору.

Након успјешно завршене основне обуке, која је почела 8. октобра, војници ће бити упућени у матичне јединице, гдје ће наставити са реализацијом Плана и програма стручно-специјалистичке обуке, а у циљу стицања знања неопходних за успјешно извршавање задатака на формацијским дужностима.

На свечаности организованој тим поводом, присуствовали су замјеник начелника Генералштаба Војске Црне Горе, пуковник Светозар Брајковић, в.д. начелника Одјељења за обуку (Г-7) Генералштаба Војске Црне Горе, потпуковник Живко Ракочевић, командант Центра за обуку, потпуковник Игор Кнежевић и главни подофицир Војске Црне Горе, заставник Стеван Крговић.

Такође, у Центру за обуку данас је завршена и обука за борбеног спасиоца (ЦЛС), која је започета 19. новембра.

Циљ обуке, коју је успјешно завршило 14 припадника Војске Црне Горе, био је оспособљавање полазника у пружању прве помоћи у борбеним условима.

Сертификате о успјешно завршеној обуци полазницима је додијелио начелник Одсјека за оперативне послове и обуку Центра за обуку, потпуковник Живојин Бурић.

mod
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?