Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Десет тимова кандидати за додјелу грантова за иновативне пројекте у укупном износу од 760 000 еура

Објављено: 03.12.2018. 14:31 Аутор: Министарство науке

Ministarstvo nauke


Финална евалуациона комисија позитивно је оцијенила десет иновативних пројеката. Оквирни износ тражених грантова од стране Министарства науке износи 760.000 еура, а преговори са носиоцима грантова су у току.

До истека рока за пријављивање на Конкурс за додјелу грантова за иновативне пројекте 2018-2020, који је објављен у јулу ове године, пристигло је 29 пријава, које су упућене на прву фазу евалуације, а коју су спроводили међународни евалуатори, изабрани на основу посебног Позива за евалуаторе са прецизно утврђеним критеријумима.

Праг од 70 поена прешло је 17 пројектних пријава, које су потом упућене на другу фазу евалуације, чији је фокус био на иновативности, потенцијалима за комерцијализацију и конкурентности. Финална евалуациона комисија у саставу од три међународна експерта спроводила је другу фазу, током које су одржани и интервјуи са кандидатима.

У оквиру десет пројеката који су позитивно оцијењени планирано је отварање 20 нових радних мјеста, док је у погледу партнерстава на пет пројеката остварено партнерство између привредних субјеката, на четири између привредних субјеката и научноистраживачких установа, а на једном пројекту планирано је оснивање спин-офф предузећа.

Ранг листу позитивно оцијењених пројеката можете преузети ОВДЈЕ

Свечана додјела грантова биће уприличена на Вили Горица у петак, 14. децембра 2018. године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?