Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић са новоименованим амбасадором Македоније Трпкоским: Пуна подршка Црне Горе европском и евроатлантском опредјелјенју Македоније

Објављено: 04.12.2018. 22:22 Аутор: МУП
Црна Гора и Македонија пријатељске су земље, а квалитет односа потврђен је кроз различите аспекте како билатералне тако и регионале сарадње, поручено је са данашњег састанка министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића и новоименованог амбасадора Републике Македоније у Црној Гори, Михајла Трпкоског.

Изразивши подршку политици европског и евроатлантског опредјелјенја Македоније, и конкретним корацима на том путу, министар Нухоџић је поручио да Република Македонија може рачунати на помоћ и подршку Црне Горе у предстојећим активностима. С тим у вези, саговорници су констатовали да од нарочитог значаја може бити досадашње искуство Црне Горе у процесу европских интеграција, будући да је велики дио тог пута наша земља већ прешла, као и подршка процесу приступања НАТО-у, што је Црна Гора већ остварила поставши члан ове Организације.

Састанак је био прилика да се саговорници осврну на пројекте између два ресора унутрашњих послова и констатовали да је квалитет њихове реализације на високом нивоу, нарочито у области полицијских послова, са акцентом на организовање заједничких патрола у оквиру којих полицајци из Македоније заједно са црногорским колегама патролирају нашим приморјем током љетње туристичке сезоне.

Похваљени су и пројекти у области ванредних ситуација, као и активности на плану борбе против трговине људима, које су озваничене потписивањем Споразума у овој области.

У наредном периоду, како су закључили министар и амбасадор, сарадња двије земље унапређиваће се како кроз појединачне пројекте, тако и кроз регионалне иницијативе и платформе, у циљу снажнијег економског развоја и повољног регионалног безбједносног амбијента.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?