Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана свечана премијера филма ''Наша снага - Војска Црне Горе''

Објављено: 05.12.2018. 01:40 Аутор: мод
Вечерас је у Цинеплеxx-у одржана свечана премијера документарно-едукативног филма “Наша снага - Војска Црне Горе”, који је за потребе Министарства одбране, а уз финансијску подршку Министарства одбране Велике Британије урадила продуцентска кућа, НВО „Центар за мултимедијалну продукцију“ (ЦЕЗАМ).

Премијеру су најавили генерални директор Директората за људске ресурсе у Министарству одбране, Михаило Волков и амбасадорка Велике Британије у Црној Гори, Алисон Кемп
 
,,У години када Црна Гора и Велика Британија обиљежавају 140 година од успостављања дипломатских односа, филм који ћемо вечерас видјети само је један у низу доказа одличних билатералних односа између наших земаља, али и сјајан начин да се обиљежи овај значајни јубилеј“, казао је Волков.

Он је истакао да филм приближава публици Војску Црне Горе, кроз причу младих официра, њихову љубав према послу, али и патриотизам, као неодвојиви сегмент бића сваког војног лица. 

mod

Волков је казао да је војна професија узвишена и комплексна, јер изискује сталну спремност и агилност у раду. „Суштина војничке части, војничке обавезе и поноса је служење држави и свим грађанима наше Црне Горе. То је обавеза и част највишег реда и највеће важности, чега су наши војници и официри свјесни и на што су поносни“, закључио је Волков, уз увјерење да ће филм мотивисати младе да буду дио Војске Црне Горе и служе својој домовини.

Амбасадорка Кемп је казала да су односи између Црне Горе и Велике Британије данас бољи него икада и додала: „Иако највећи дио Европе ужива у благодетима мира и просперитета више од 70 година, то не би било могуће без свих оних који су спремни да ризикују своје животе да би гарантовали нашу безбједност и миран сан.“

mod

Она је казала да је филм за оне којима дугујемо трајну захвалност јер су изабрали захтјевну војничку каријеру.

Премијери су присуствовали чланови кабинета министра одбране, као и начелника ГШ, на челу са начелником, бригадним генералом Драгутином Дакићем

Подгоричка публика ће филм, чију режију потписује Благота Маруновић, моћи да види сјутра, 5. децембра, у 20 х, у сали број 5 биоскопа Цинеплеxx, након манифестације “Буди дио нас”, чији су организатори Министарство одбране и Војска Црне Горе, а која се у Делти одржава од 17 до 20 х. Улаз на пројекцију филма је слободан. 

mod mod






Да ли вам је садржај ове странице био од користи?