Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора и Италија у 2019/2020. финансираће пет заједничких научноистраживачких пројеката

Објављено: 05.12.2018. 20:19 Аутор: Министарство науке
Министарство науке Црне Горе и Национални истраживачки савјет Републике Италије (ЦНР) финансираће пет заједничких научноистраживачких пројеката црногорских и италијанских установа.

Након завршетка конкурса и евалуације пројеката, одлучено је да се од осам пријављених радова прихвати пет. Министарство науке ће пројекат црногорских институција финансирати са 2.500 еура на годишњем нивоу, а исти износ ЦНР ће обезбиједити за италијанске тимове.

Прилику да раде заједно са колегама из Италије добили су стручњаци са Института за биологију мора, Биотехничког института, Природно-математичког факултета, Геолошког завода и Историјског института Црне Горе. Они ће са реализацијом пројеката почети 1.јануара 2019. године, а планирано је да заједнички рад траје двије године. Тимови су дужни да завршни извјештај доставе најкасније три мјесеца након завршетка пројекта.
Ријеч је о пројектима у приоритетним областима истраживања, који ће бити реализовани кроз заједничке посјете, размјену мишљења и искуства и истраживачки рад научника из Црне Горе и Италије. Овогодишњи конкурс, који је трајао од 8. марта до 26. јуна, трећи је по реду након потписивања споразума о сарадњи између Министарства науке и ЦНР-а 4. јула 2013. године.

Листу одобрених пројеката можете преузети овдје
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?