Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Регионални форум о правосудној сарадњи у кривичним стварима – инструменти, стандарди и пракса, 6-7. децембра 2018. у Херцег Новом

Објављено: 05.12.2018. 20:39 Аутор: Министарство правде

Министарство правде Црне Горе у сарадњи са пројектима „ИПА/2017 Борба против тешког криминала на Западном Балкану“ и „Еурол 2“ организује „Регионални форум о правосудној сарадњи у кривичним стварима – инструменти, стандарди и пракса“, који ће се одржати 6-7. децембра 2018. у хотелу „Палмон Баy“ у Херцег Новом.

Ријеч је о четвртом састанку ове врсте у Црној Гори, а другом у форми Регионалног форума о правосудној сарадњи, који окупља представнике држава Региона, уз учешће представника наведених пројеката, као и експерата из Европске уније и Региона, како би разговарали о изазовима и могуц́ностима за унапређење сарадње у кривичним стварима, са овогодишњим нагласком на питањима изручења и заједничких истражних тимова.

Осим Европске конвенције о екстрадицији, чијих 60 година од доношења обиљежавамо Регионалним форумом, учесници ће дискутовати и о инструментима, стандардима и пракси правосудне сарадње: билатералним уговорима, европском налогу за хапшење, Канцеларији европског јавног тужиоца, као и о Програму правде Европске комисије којем је Црна Гора недавно приступила.   

Регионални форум почиње са радом у четвртак, 6. децембра у 9:30 часова, уводним излагањима Николе Б. Шарановића, генералног директора Директората за међународну правосудну сарадњу и пројекте Министарства правде Црне Горе, Марције Палоте (Марзиа Палотта), програмске службенице за правосуђе и унутрашње послове у Делегацији Европске уније у Црној Гори, Орелијана Жулијара (Аурелиен Јулиард), програмског службеника за правосуђе и унутрашње послове у Делегацији Европске уније у Републици Албанији, Силвија Шинковца, упућеног тужиоца ЕУ из пројекта „ИПА/2017 Борба против тешког криминала на Западном Балкану“ и Марије Грације Бенедети (Мариа Гразиа Бенедетти), замјенице руководиоца тима у пројекту „Еурол 2“.

Уводни дио Форума је отворен за јавност.

 

МИНИСТАРСТВО ПРАВДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?