Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Врховни државни тужилац и директор Управе полиције формирали Оперативни тим за борбу против трговине људима

Врховни државни тужилац Ивица Станковић и директор Управе полиције МУП-а Веселин Вељовић су данас одржали састанак на којем је оцијењено да је сарадња полиције и тужилаштва професионална и квалитетна, са конкретним резултатима у борби против најтежих и свих других облика криминала.

Напредак у борби против организованог криминала препознат је и у Радном документу Европске комисије о стању у поглављима 23 и 24 у Црној Гори, а оцјене европских партнера потврђују одлучност полиције и тужилаштва у постизању мјерљивијих резултата у овој области.

На састанку је разматрана и борба против трговине људима, као једног од актуелних изазова и у државама региона.

ВДТ Станковић и директор Вељовић оцијенили су да треба да постоји јача повезаност надлежних органа у рјешавању ове проблематике, како би акције на откривању, сузбијању и процесуирању кривичних дјела трговине људима и повезаних кривичних дјела биле правовремено координиране а тиме и ефикасније.

Станковић и Вељовић су, сходно томе, данас формирали Оперативни тим за борбу против трговине људима којим руководити тужилац а чији чланови су представници МУП–а, Управе полиције, Тужилаштва и Министарства правде.

Управа полиције, у координацији са тужилаштвом, у континуитету спроводи акцију трајног карактера усмјерену на откривање, спрјечавање и сузбијање трговине људима и блиских кривичних дјела, а како би резултати у наредном периоду били још успешнији полиција предузима бројне активности у јачању стручних и материјално – техничких капацитета уз подршку међународних партнерских организација.

Министарство унутрашњих послова
Управа полиције




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?