Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у четири града расвијетлила више кривчних дјела; одузет и експлозив

Објављено: 07.12.2018. 21:20 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – ЦБ Подгорица су лишили слободе С.Б. (31) из Подгорице због основане сумње да је починио КД тешка тјелесна повреда на штету Ц.С. из Подгорице. Он је, како се сумња, након вербалног и физичког конфликта, оштећеном задао више удараца у предјелу горњег дијела тијела, усљед чега је оштећени пао и ударио у бетонску подлогу. С.Ц. је хоспитализован у УБ КЦЦГ гдје му је констатована тешка тјелесна повреда у виду фрактуре лобање.

Подгоричка полиција је лишила слободе Б.А. (25) из Подгорице због постојања основане сумње да је починио седам КД крађа. Он је ова кривична дјела починио на штету више грађана Подгорице, а на начин што је, како се сумња, отуђио седам бицикала, од којих су три електрична веће материјалне вриједности, и друге предмете. Службеници ЦБ Подгорица су лишили слободе и Д.К. (37) из Подгорице због постојања основане сумње да је починио кривично дјело крађа у продуженом трајању. Он је у два наврата, како се сумња, на штету једне фирме са градилишта отуђио грађевински материјал. Ова два лица ће бити приведена надлежном тужиоцу уз кривичне пријаве.

Службеници ЦБ Никшић су, спроводећи континуиране активности које су усмјерене на откривање и спрјечавање тзв. уличне продаје опојних дрога, процесуирали четири лица због почињених прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога. Полиција је контролисала два возила, извршила претрес стана и других просторија и контролисала лице испред једне средње школе. Пронађена су три пвц паковања марихуане, пвц кесица хероина, тегла са садржајем биљне материје за коју се сумња да је марихуана и цигарета са истим садржајем. По Закону о спрјечавању злоупотребе опојних дрога процесуирани су Ф.Л. (24) из Никшића, Н.Р. (37) из Подгорице, Б.Т. (20) из Никшића и В.М. (18). О догађају је претходно обавијештен надлежни државни тужилац у ВДТ у Подгорици који се изјаснио да нема елемената бића кривичног дјела, те да се ради о прекршају.

Службеници ЦБ Беране су извршили и два претреса двије породичне куће на подручју Берана. Претресом куће Д.Ћ. пронађена су и одузета два паковања привредног експлозива "Амонекс" са двије електричне каписле, као и електрична бушилица, лап топ, дигитални рисивер и друге ствари. О догађају је упознат надлежни тужилац. Пронађени експлозив са капислама је упућен у Форензички центар ради вјештачења. Другим претресом, извршеним у кући Ј.Б, пронађени су ваздушна пушка, акумулатор и аутокасетефон, а одузети су због сумње да потичу из кривичног дјела крађа. И о овом догађају је обавијештен тужилац. Такође, службеници беранске полиције су извели рацију у једном угоститељком објекту и код В.Ј. (19) пронашли и одузели 6,7 грама биљне материје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана као и један нож на расклапање. Против овог лица је поднијета прекршајна пријава у редовном поступку због прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога.

Осим тога, цетињска полиција је контролисала 32 безбједносно интересантна лица, од којих је санкционисано шест лица. Надаље, овим активностима пронађена су и лишена слободе три безбједносно интересантна лица за којима је била расписана потјерница. Од М.Р. (58) из Цетиња полиција је одузела блиндирано возило марке „Ауди А8“.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?