Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Нухоџић и директор Вељовић састали се са амбасадорима земаља ЕУ: МУП и Управа полиције остварили значајне резултате у борби против организованог криминала


Министарство унутрашњих послова и Управа полиције остварили су значајне резултате у борби против организованог криминала, закључено је на данашњем састанку министра унутрашњих послова Мевлудина Нухоџића и директор Управе полиције Веселина Вељовића и делегације амбасадора земаља чланица Европске уније (ЕУ), предвођене шефом Делегације ЕУ у Подгорици, Аивом Оравом.

У фокусу данашњег сусрета била је дискусија о радном документу, такозваном „Нон пејперу“ и о улози Министарства унутрашњих послова и Управе полиције у поглављу 23 и нарочито у поглављу 24 којим руководи МУП.

На састанку је констатовано да је Црна Гора у 2018. години наставила да напредује ка чланству у Европској унији и да су МУП и Управа полиције били посвећени унапређењу биланса резултата у области прања новца, корупције, одузимања имовине стечене криминалном дјелатношћу, кријумчарења наркотика, као и у другим облицима тешког криминала.

Министар и директор изразили су захвалност Делегацији ЕУ и амбасадорима на пријатељском односу и снажној подршци коју у континутитету пружају, а која је исказана кроз значајна финансијска улагања из ИПА фондова, и нарочито кроз директну буџетску подршку, а у циљу јачања кадровских и материјално-техничких капацитета и унапређења квалитета рада и резултата МУП-а и Управе полиције.

Са састанка је поручено да је јачање регионалне сарадње и сарадње са европским полицијским службама од изузетног значаја за борбу против организованог криминала, а с тим у вези и даље интензивирање активности Министарства и Управе полиције у кључним преговарачким поглављима.

На данашњем састанку исказано је и интересовање за актуелна политичка дешавања, и овом приликом констатовано да је ова питања најбоље рјешавати у оквиру надлежних институција система.

Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore Biro za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Министарство унутрашњих послова

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?