Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић у Сједињеним Америчким Државама посјетио дијаспору из Црне Горе

Објављено: 10.12.2018. 19:26 Аутор: мрсс
Министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић, на позив хуманитарног удружења „Еуро Гусиње“ из Њујорка, боравио је у посјети дијаспори поријеклом из Црне Горе, углавном из Плава и Гусиња, која је седми пут по реду организовала „Вече дијаспоре“.

Честитајући јубилеј удружењу „Еуро Гусиње“ које ове године обиљежава деценију од оснивања, министар Пуришић је искористио прилику да представи владине пројекте који се односе на побољшање услова живота на сјеверу Црне Горе, посебно се осврћући на оне који се односе на Плав и Гусиње. Нагласио је важност капиталног пројекта, изградња ауто-пута, који ће боље повезати сјевер са југом и централним дијелом државе.

mrss
  
„Наредне године ће почети реконструкција дионице пута Диноша- Затријебац долином Цијевене, која је завршна дионица, за овај крај веома важног путног правца Подгорица-Гусиње. Тендер за избор извођача радова је већ расписан. Такође, намјера је да се започне и са изградњом пута Плав- Богићевица као дионица будућег регионалног пута Плав- Дечане“ – казао је Пуришић.

Он се захвалио члановима удружења на огромном доприносу, социјалној бризи и хуманом раду.

„Ваша помоћ кроз различите хуманитарне акције, као што су рјешавање елементарних социјалних потреба, изградња породичних домова, пружање помоћи за лијечење су за сваку похвалу и чине наше односе још снажнијим“ – додао је Пуришић. 

mrss

Министар је позвао наше грађане и исељенике из Сједињених Америчких Држава да инвестирају у завичај кроз различите бизнис пројекте, стварајући претпоставке за отварање нових радних мјеста и јачање економских активности.

„Очекујем да ће узајамно добра сарадња бити настављена и у будућем периоду“ – закључио је Пуришић.

Министар Пуришић је током боравка у САД-у присуствовао и годишњој скупштини Бошњачко-Америчке Националне Асоцијације (БАНА) која се такође бави хуманитарним радом. Представљајући резултате и учинке рада, истакнуто је да подржавају бројне хуманитарне акције у завичају, у Плаву, Гусињу и шире. Удружење је посебно нагласило активност изградње три породичне куће од „темеља до крова“ које су погођене земљотресом који се догодио у јануару мјесецу у овом дијелу Црне Горе.

mrss
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?