Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нацрт акционог плана за спровођење Стратегије сузбијања насилног екстремизма за 2019. годину

Објављено: 03.12.2018. 19:43 Аутор: МУП
У циљу интезивирања праћења имплементације Акционог плана, Биро за оперативну координацију је формирао тијело – Национални међуресорски оперативни тим за имплементацију Акционог плана за спровођење ЦВЕ Стратегије, чији је задатак да изради Извјештај о реализацији важећег Акционог плана и припреми нови Акциони план за 2019. годину. Ово тијело је израдило Предлог Акционог плана за 2019. годину сходно Методологији која прати Уредбу о начину и поступку израде, усклађивња и праћења спровођења стратегијских докумената.

Акциони план дефинише оперативне циљеве, односно активности и друге елементе за реализацију четири стратешка циља: (1) Адекватно разумијевање покретача радикализације у циљу превенције радикализације, (2) Јачање капацитета и успостављање дјелотворних механизама координације међу одговорним институцијама на националном и међународном нивоу, (3) Спровођење активности као одговор на покретаче радикализације – сузбијање радикализма и насилног екстремизма и (4) Спровођење мониторинга и евалуације у циљу елиминисања посљедица насилног екстремизма и тероризма и планирања будућих активности.

Нацрт АП за 2019. годину можете преузети на сљедећем линку:

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?