Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана трећа сједница Савјета за сарадњу органа државне управе и НВО

Објављено: 10.12.2018. 21:09 Аутор: МЈУ

gov.me gov.me

Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић, предсједавала је трећом сједницом Савјета за сарадњу органа државне управе и невладиних организација. 

Сједница је била посвећена разматрању примјене Закона о невладиним организацијама у дијелу који се односи на нов модел финансирања пројеката и програма НВО из државног буџета. 

Марија Јанковић, из Директората за добру јавну управу и дјеловање НВО представила је Информацију о финансирању пројеката и програма НВО у областима од јавног интереса у складу са Законом о невладиним организацијама, у односу на улогу Министарства јавне управе, као координатора процеса програмирања приоритетних области и висине средстава за финансирање пројеката/програма НВО. 

Савјет је дао препоруке да се у наредној години у складу са роковима из Закона о невладиним организацијама донесе Одлука о приоритетним областима од јавног интереса и висине средстава за финансирање пројеката и програма НВО из државног буџета и објаве јавни конкурси за расподјелу средстава у областима од јавног интереса, те да органи државне управе одлуке о расподјели средстава доносе у разумном року. 

Препоручено је да органи државне управе, који још увијек нијесу објавили поменуте одлуке у 2018. години, исте донесу до краја године како би одобрена средства била расподијељена за реализацију пројеката/програма у 2018. години, те да министарства и други органи државне управе објаве на својим интернет страницама базе података о пројектима и програмима пријављеним и одобреним на јавним конкурсима у 2018. години. 

Савјет у складу са Одлуком о Савјету за сарадњу органа државне управе и невладиних организација обавља послове који се односе на праћење примјене Стратегије унапређења подстицајног окружења за дјеловање невладиних организација 2018-2020, давање мишљења о нацртима прописа, односно стратешким и другим документима који се односе на рад и развој невладиних организација у Црној Гори, у циљу унапређења подстицајног окружења за дјеловање невладиних организација, давање мишљења у вези са примјеном прописа, односно стратешких и других докумената који се односе на рад и развој невладиних организација у Црној Гори. 

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?