Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Конференција „Процјена трошкова имплементације стратегија као дио стратешког планирања“

Објављено: 10.12.2018. 19:26 Аутор: МЈУ
Генерални директор Директората за међународну сарадњу и програме помоћи, Адмир Шахмановић, учествовао је на конференцији на тему „Процјена трошкова имплементације стратегија као дио стратешког планирања“ у организацији Националне Агенције за државну управу, Генерални Секретаријат Владе Украјине, Центра за адаптацију државне управе у складу са ЕУ стандардима у Кијеву, Украјина.

У фокусу конференције је размјена експертизе и искуства између земаља чланица и кандидата за чланство, чланица иницијативе „Источно партнерство“ у контексту унапређења јавне управе и система управљања јавним финансијама.

Шахмановић је на конференцији учестовао на предлог Европске комисије која је препознала имплементацију Стратегије реформе јавне управе у Црној Гори и наш Акциони план за реформу јавне управе као квалитетан документ и позитиван примјер које може бити корисно искуство за Украјину, али и за друге државе.

Шахмановић је на конференцији говорио и о процесу саме припреме акционог плана за спровођење Стратегије реформе јавне управе, те о другим актуелним питањима, када је у питању процес оптимизације и реорганизације државне управе. Он се посебно осврнуо на припрему Плана оптимизације јавне управе 2016-2020. истичући да је то документ који је рађен у партнерству са ЕК, али користећи се компаративним искуствима других држава.

Конференцији су присуствовали званичници украјинске Владе, представници Европске комисије и СИГМЕ, представници влада Латвије, Јерменије, Бјелорусије, Турске, Грузије, Азербејџана и невладиног сектора.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?