Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Генерал Дакић у Скопљу са начелником ГШ ОС Македоније, министарком Шекеринском и предсједником Ивановим

Објављено: 11.12.2018. 20:19 Аутор: мод

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Драгутин Дакић, борави данас у Скопљу, у званичној посјети Оружаним снагама Македоније.

Он се данас срео са начелником Генералштаба ОС Македоније, генерал-мајором Васком Ђурчиновским, али и са министарком одбране, Радмилом Шекеринском и предсједником Ђорђем Ивановим.

Начелници генералштабова војски двије земље осврнули су се на значај богате билатералне сарадње двију армија и разговарали о начинима њеног даљег унапређења. Генерал-мајор Ђурчиновски је бригадног генерала Дакића упознао са процесом трансформације и структуром македонске армије, те контрибуцијом у националним и интернационалним операцијама. Бригадни генерал Дакић је подијелио искуства о интеграцији ВЦГ у НАТО, нагласивши спремност ВЦГ на сарадњу у току приступања и интеграције Македоније у НАТО.

Током разговора са министарском Шекеринском, истакнут је значај интензивне сарадње на плану одбране међу земљама региона, али и билатералне сарадње Црне Горе и Републике Македоније.

Генерала је у посјету примио и предсједник Републике Македоније, Ђорђе Иванов, који је истакао важност одржавања стабилности у региону. Начелник ГШ ВЦГ је поручио да ће Република Македонија имати пуну подршку Црне Горе на путу ка евроатлантским интеграцијама.

Генерал Дакић вечерас ће са члановима делегације и државним секретаром Слободаном Филиповићем, присуствовати заједничком предновогодишњем концерту војних оркестара Македоније, Црне Горе и Бугарске који се организује у Дому војске у Скопљу.

Генерал Дакић сјутра ће посјетити КФОР, гдје ће се срести са командантом мисије, генерал-мајором Лоренцом Д’Адариом (Лорензо Д’Аддарио).

mod

mod

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?