Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сједиште ОЕБС-а: Директорка Љуљанај-Јовићевић на састанку Форума за безбједносну сарадњу

Објављено: 12.12.2018. 19:39 Аутор: мод
У сједишту Организације за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС) у Бечу, данас је одржан састанак Форума за безбједносну сарадњу (ФСЦ). Састанку је присуствовала и делегација из Црне Горе, на челу са генералном директорицом Директората за материјалне ресурсе Министарства одбране, Алмом Љуљанај-Јовићевић.

На састанку Форума разматрани су резултати и закључци са састанка Министарског савјета ОЕБС-а. Презентован је и тренутни статус МОНДЕМ Програма у Црној Гори, те приједлози за будуће пројекте у сарадњи са ОЕБС-ом по питању сигурног складиштења убојних средстава и рјешавања вишкова застарјеле муниције.

Будући пројекти овог типа се односе на обуку припадника Војске Црне Горе у управљању животним циклусом муниције, као и на реконструкцију постојећих складишта муниције. Помоћ ОЕБС-а и других међународних субјеката у наредном периоду ће бити од великог значаја за реализацију ових потреба. Након састанка ФСЦ-а, одржан је и састанак Клуба пријатеља МОНДЕМ-а, на којем је детаљно размотрена техничка информација о МОНДЕМ програму.

Посјета је била прилика да се делегација билатерално састане са представницима земаља потенцијалних донатора ради разматрања модалитета даљег унапређења сарадње у области логистике.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?