Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Глумац Стефан Капичић посјетио Министарство културе

Објављено: 12.12.2018. 19:54 Аутор: МКУ

Министар културе Александар Богдановић разговарао је данас са прослављеним црногорским и холивудским глумцем Стефаном Капичићем.

MKU

Састанку су присуствовали и кореански продуцент ТЈ Цхунг и редитељ Милан Тодоровић, који су представили министру Богдановићу своје виђење будуће сарадње на филмским пројектима, али и намјеру да промовишу Црну Гору као атрактивну филмску дестинацију.

MKU

Током сусрета министар Богдановић је упознао саговорнике са главним активностима Министарства културе на развоју кинематогтафије. Посебно је разговарано о одредбама Закона о кинематографији које предвидјају подстицајне мјере за иностране продуценте који снимају у Црној Гори. Наведена одредба, како је истакао министар Богдановић представља важан подстицај развоју филмске умјетности и филмског туризма.

Министар Богдановић је представио и досадашње успјехе црногорске кинематографије на регионалним, али и свјетским филмским смотрама, и истакао да ће Црна Гора у јануару наредне године постати пуноправна чланица фонда Савјета Европе ЕУРИМАГЕС.

MKU

На састанку је закључено да постоје значајне могућности за сарадњу у разним областима кинематографије и договорено да се у наредном периоду, са Филмским центром и филмским ствараоцима у Црној Гори дефинишу конкретне активности.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?