Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сенад Гачевић и Славица Лековић добитници Државне награде „Октоих“ за 2018. годину

Објављено: 12.12.2018. 20:51 Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Добитници Државне награде „Октоих“ за 2018. годину су Сенад Гачевић, редовни професор Музичке академије са Цетиња, Универзитет Црне Горе и Славица Лековић, професорица разредне наставе у ЈУ ОШ „Октоих“, Подгорица.

Ову одлуку у складу са Законом о државним наградама донио је Жири за додјелу Државне награде „Октоих“ у саставу: Зоја Бојанић-Лаловић, предсједница, проф. др Марко Цамај, члан, Мубера Курпејовић, чланица, Љиљана Кривокапић, чланица и Мијајло Ђурић, члан.

Жирију за додјелу Државне награде „Октоих“ достављени су приједлози за 8 установа и 10 појединаца.

Награда „Октоих“ додјељује се грађанину Црне Горе или правном лицу које има сједиште на територији Црне Горе за остварене изузетне резултате у области васпитања и образовања, као и ученичког и студентског стандарда.

Државну награду „Октоих“, која се састоји од плакете, дипломе и новчаног дијела добитницима ће свечано уручити министар просвјете др Дамир Шеховић 17. јануара 2019. године у Вили „Горица“ са почетком у 10 сати.

ПР служба Министарства просвјете

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?