Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан састанка Оперативног штаба за заштиту и спашавање

Објављено: 13.12.2018. 20:22 Аутор: МУП
Данас је у просторијама Директората за ванредне ситуације одржан састанак Оперативног штаба за заштиту и спашавање, који је организован са циљем анализе претходне пожарне сезоне, те припрема одговора на могуће елементарне и друге непогоде за предстојећи зимски период.

На састанку је анализиран одговор учесника система заштите и спашавања током пожарне сезоне 2018. године, гдје је истакнуто да су се пожари на отвореном простору догађали у приморском и средишњем региону, те да је ангажовање потребних ресурса било у складу са неопходним временским оквиром потребним за реализацију ових активности и веома квалитетно са аспекта одговора система. Посебно је похваљена сарадња између органа на државном и локалном нивоу која је допринијела чињеници да су избјегнуте веће посљедице.

Такође, чланови Оперативног штаба представили су превентивне активности које су предузете пред наступајућу зимску сезону, гдје је истакнуто да су субјекти система заштите и спашавања предузели неопходне мјере и радње како би били што спремнији за оперативно дјеловање.

Нарочито је потенцирана неопходност добре сарадње у случајевима ране најаве екстремних метеоролошких појава, те у случају потреба за спровођењем оперативних активности. На састанку је закључено да је систем заштите и спашавања спреман да одговори на изазове елементарних непогода и других несрећа, сходно људским и материјалним ресурсима са којима располаже.

Оперативни штаб апелује на грађане да поштују препоруке надлежних служби и органа, испоље одговоран однос и својим учешћем дају допринос квалитетној заштити људских живота и материјалних добара.

Нови чланови Оперативног штаба по функцији су директор Управе полиције Веселин Вељовић и начелник Генералштаба Војске Црне Горе генерал Драгутин Дакић.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?