Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полицијски службеници у шест градова расвијетлили више кривичних дјела

Објављено: 14.12.2018. 20:54 Аутор: УП
Службеници Управе полиције МУП-а – Центра безбједности Херцег Нови лишили су слободе два лица, Д.Д. (38) И.Д. (40) из Никшића, због сумње да су починил кривично дјело недозвољен прелаз државне границе и кријумчарење људи. Криминалистичка обрада указује на сумњу да су Д.Д. и И.Д. омогућили недозвољени прелазак државне границе двојици косовских држављана, односно да ван граничног прелаза пређу у Босну и Херцеговину, у намјери да заузврат остваре протиправну имовинску корист. Д.Д. и И.Д, су имали намјеру, како се сумња, да ова два лица потом возилом такси удружења у којем су запослени преузму на договорено мјесто у Босни и Херцеговини, у намјери да их прокријумчаре даље, преко границе са Хрватском, до Загреба, у чему су спријечени акцијом херцегновске полиције. Ова два осумњичена лица су, уз кривичну пријаву, спроведена државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Херцег Новом.

Бјелопољска полиција је, приликом редовне контроле саобраћаја, контролисала теретно моторно возила марке „Мерцедес“ никшићких регистарских ознака, којим је управљао М.Р. (54) из Никшића. Том приликом је алкотестиран возач М.Р. и утврђено је да је управљао возилом под дјеством алкохола у количини од 2,52 г/кг. Полиција је лишила слободе М.Р. због почињеног прекршаја из Закона о безбједности саобраћаја и суду за прекршаје је поднијела захтјев за покретање прекршајног поступка.

Службеници ЦБ Никшић су лишили слободе М.В. (52) из Никшића због постојања основане сумње да је починио кривично дјело тешка тјелесна повреда на штету малољетне М.К. (16) из Никшића. Он је, како се сумња, ово кривично дјело починио на начин што је, 26.11.2018. године, на пјешачкој стази у парк шуми под Требјесом, употребом физичке снаге оборио малољетну М.К. на земљу и стиснутим песницама у предјелу лица јој нанио тјелесне повреде. М.К. је задобила тешке тјелесне повреде у виду фрактуре зигоматичне кости. М.В. је уз кривичну пријаву приведен надлежном тужиоцу због сумње да је починио наведено кривично дјелом, а тај тужилац је донио рјешење о задржавању овог лица до привода надлежном судији за истрагу. Иначе, док је полиција радила на расвјетљавању овог догађаја, у јавности се појавила информација да је маљољетну М.К. напао мушкарац обучен у одору часне сестре, што се испоставило нетачним односно дошло се до сумње да је кривично дјело починио поменути М.В.

Службеници ЦБ Будва су лишили слободе Р.Б. (27) из Даниловграда због постојања основане сумње да је починио два кривична дјела разбојништво и кривично дјело крађа. Наиме, он је, како се сумња, починио кривично дјело разбојништво на штету С.Л. на начин што је ушао у казино „Паладиум“ и употребом силе из руке оштећене отуђио новчаник у којем је било 430 еура и удаљио се. Р.Б. је, сумња се, друго кривично дјело разбојништво починио на штету казина „Адмирал“ којом приликом је употребом силе отуђио од Т.Ш. новац у износу од 1000 еура, након чега се удаљио у правцу Подгорице. Кривично дјело крађа Р.Б. је сумња се починио на штету Н.Ђ. на начин што је од оштећеног тражио новац у износу од 450 еура да се наводно фотографише држећи новац али када је оштећени то учинио Р.Б. је узео новац из руке и удаљио се. Р.Б. је приведен надлежном тужиоцу уз кривичну пријаву због основане сумње да је починио наведно кривично дјело, а тужилац је за њега донио рјешење о задржавању до привода судији за истрагу.

Службеници ЦБ Подгорица су у претходном периоду спровели планску активност на подручју Подгорице у циљу вршења појачане контроле лица, са посебним акцентом на спрјечавање тзв. уличне продаје наркотика, проналажење предмета извршења кривичних дјела и прекршаја, као и на проналаску лица за којим се трага. Наиме, службеници подгоричке полиције су лишили слободе В.Д. (21) због постојања сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога. Полиција је од овог лица одузела два већа и три мања паковања са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана тежине 88 грама. Осумњичени је приведен надлежном тужиоцу. Полицијски службеници су такође од девет лица старости од 19 до 41 годину одузелу 12 пвц паковања, од чега је осам пвц паковања марихуана, два пвц паковања хероина, пвц паковање кокаина и пвц паковање са садржајем таблете која је на списку опијата. О догађају је обавијештен државни тужилац. Такође, службеници ЦБ Подгорица су од шест лица старости од 15 до 31 годину одузели шест стартних пиштоља. Овим лицима је издат прекршајни налог због почињеног прекршаја из Закона о оружја. Контролом пмв којим је управљао М.М. (26) полиција је пронашла и одузела два ножа, фантомку и дрвену палицу. Током новембра и децембра 2018. године подгоричка полиција је пронашла 12 лица, од којих су четири безбједносно интересантна, а за којима је било расписано 13 потјерница, од чега једна међународна, двије националне и десет локалних потјерница.

И службеници Центра безбједности Бар су претходног дана, спроводећи активности усмјерене на контролу безбједносно интересантних лица, имали десет заплена дроге, од чега је у осам случајева заплијењена марихуана а у два случаја кокаин. Сва лица код којих је затечена дрога предата су полицијским службеницима Одсјека за борбу против дроге СКП-а и против њих је поднијета пријава.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?