Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у четири града пронашла оружје, муницију и експлозивна средства

Објављено: 14.12.2018. 20:59 Аутор: УП
Службеници Одјељења безбједности Цетиње наставили су са проналаском и одузимањем оружја у посједу грађана, са акцентом на безбједносно интересантна лица. Полицијски службеници су контролом возила, на магистралном путу Подгорица – Цетиње – Будва, а којим је управљао Б.М. (21) и у којем су се налазили В.М. (47) и безбједносно интересантно лице Ј.М. (28), сви из Цетиња, пронашла и одузела три ловачке пушке и 14 метака, од чега су двије пушке власништво поменутог безбједносно интересантног лица. О догађају је обавијештен надлежни тужилац. Осим тога, цетињска полиција је у једном угоститељском објекту у Цетињу код Г.С. (46) из Цетиња пронашла кокаин и марихуану, о чему је упознат надлежни државни тужилац у ВДТ у Подгорици. Службеници ОБ Цетиње су, вршећи појачану контролу безбједносно интересантних, контролисали 64 и санкционисали 11 ових лица.

Службеници Одјељења безбједности Тиват лишили су слободе безбједносно интересантно лице С.Ј. (35) из Бијелог Поља, са боравком у Тивту, због сумње да је извршио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Полицијски службеници су претходно извршили претрес стана и других просторија у Тивту које користи С.Ј. Том приликом изузет је пиштољ М57 цал. 7,62 мм, избрушеног фабричког броја, у чијем оквиру се налазило осам метака, а који је С.Ј, сумња се, бацио са терасе у двориште непосредно прије него што су полицијски службеници ушли у стан, а што су видјели полицисјки службеници који су учествовали у претресу и били задужени за опсервацију терена око стамбеног објекта у којем С.Ј. станује. Осим пиштоља, одузете су и друге ствари пронађене у стану током претреса а то су пет мобилних телефона који ће, заједно са пиштољем, бити предмет вјештачења у Форензичком центру. С.Ј. је, уз кривичну пријаву, приведен државном тужиоцу у Вишем државном тужилаштву у Подгорици.

Такође, службеници ОБ Тиват су лишили слободе П.Ж. (53) из Тивта због постојања основане сумње да је починио кривично дјело насиље у породици или породичној заједници и кривично дјело недозвољно држање оружја и експлозивних материја. Наиме, поступајући по пријави да је П.Ж. упућивао пријетње својој супрузи Љ.Ж. полицијски службеници су изашли на лице мјеста, након чега су извршене неопходне службене радње којом приликом су пронађени и одузети: аутоматска пушка М70, ручно рађени пиштољ цал. 9мм, ручно рађени пиштољ ловачког калибра, ручна бомба, кундак од аутоматске пушке, пиштољску цијев, 17 упаљача за експлозив, као и 112 комада мета од аутоматске пушке и 148 комада муниције различитог калибра, у илегалном посједу. П.Ж је лишен слободе и биће уз кривичну пријаву приведен надлежном тужиоцу на даље поступање.

Никшићка полиција је, поступајући на основу оперативних података, а по претходно прибвљеној наредби судије за истрагу, извршила претрес стана и других просторија које користи З.С. (53) из Никшића. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели 197 комада муниције цал. 7,62мм и оквир од аутоматске пушке. О догађају је обавијештен државни тужилац који ће се након вјештачења у Форензчком центру изјаснити о квалификацији дјела. Надаље, службеници ЦБ Никшић су, поступајући по пријави Ј.Н. да је њен брат А.Н. (37) из Никшића њу и њену дјецу тјера из куће и упућује им увреде и пријетње, поднијели прекршајну пријаву против А.Н. због почињеног прекршаја из области Закона о заштити од насиља у породици. Полицијски службеници су том приликом извршили и претрес куће и пронашли двије ручне бомбе и 30 комада пиштољске и пушчане муниције. О проналаску бомби обавијештени су службеници МУП-а – Директората за ванредне ситуације који су их изузели са лица мјеста. О догађају је обавијештен државни тужилац који ће се након вјештачења у Форензичком центру изјаснити о квалификацији дјела.

Службеници ОБ Андријевица су у садејству са службеницима Одсјека за борбу против дроге, поступајући по претходно прибављеној наредби судије за истрагу, извршили претрес стана и других просторија које користи Н.В. (54) из Андријевице. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели аутоматску пушку без затварача, малокалибарску пушку цал. 2,2 мм истеклог оружног листа, као и кутију са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана тежине 6,9 грама. Кримининалистичка обрада упућује на сумњу да опојна дрога припада малољетном М.В. (15) из Андријевице. О догађају је обавијештен надлежни тужилац који је наложио да се оружје упути у Форензички центар ради вјештачења и казао да ће се накнадно изјаснити о квалификацији. Даљом криминалистичком обрадом предемта у којем је код малољетног М.В. пронађено 6,9 грама марихуане, а коју су спровели службеници Одсјека за борбу против дроге, дошло се до сумње да је М.В. дрогу купио од В.Ј. (16) те да су В.Ј. и В.И. (15) претходно дрогу купили од Н.Ц. (17). Сва ова маољетна лица лишена су слободе због постојања основане сумње да су починила кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога и биће приведена надлежном тужиоцу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?