Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министарство науке припремило промотивни филм о резултатима рада у протекле двије године

Објављено: 15.12.2018. 20:40 Аутор: Министарство науке


Министарство науке Црне Горе припремило је промотивни филм, у којем су представљени резултати рада у протекле двије године и планиране активности за наредни период.

Видео материјал садржи кључне поруке премијера Душка Марковића о одлучности Владе Црне Горе да даље развија науку и иновације кроз спровођење реформских мјера, подизање квалитета домаће научно-истраживачке заједнице, развој међународне мреже сарадње и интензивнијег прожимања науке и бизниса.

Министарка науке, др Сања Дамјановић, нагласила је да се до крупних прогреса долази једино ако постоји јасно дефинисана визија. Она је истакла да је кључ успјеха тимски рад, захваљујући кјојем је Министарство науке остварило успјех у протеклом периоду.

У филму су, између осталог, информације о резултатима Министарства науке на пољу умрежавања са највећим европским научним институцијама, иницијативи за успостављање Међународног института за одрживе технологије Југоисточне Европе - СЕЕИИСТ и успостављању првог Научно-технолошког парка у Црној Гори.

Посебан акценат стављен је на реализацију програма атрактивних стипендија за докторска истраживања и грантова за иновативне пројекте, у циљу унапређења услова за развој иновативног екосистема у Црној Гори и мотивације младих талентованих људи да знања и научна истраживања реализују у својој земљи.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?