Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Александар Богдановић упутио телеграм саучешћа поводом смрти црногорског књижевника Милике Павловића

Објављено: 17.12.2018. 19:56 Аутор: МКУ
Поводом смрти црногорског књижевника Милике Павловића министар културе Александар Богдановић упутио је телеграм саучешћа породици Павловић у којем се наводи:

"Књижевни опус Милике Павловића остаће као узорит примјер трагалачке посвећености у језику и стихотворству, али и у поетским промишљањима пјесничког стваралачког чина. Захваљујући књижевним и преводилачким постигнућима, као и резултатима на пољу афирмације књижевног стваралаштва, Милика Павловић свом је имену и дјелу обезбиједио трајно мјесто у канону црногорске књижевности, које ће, поред осталог, свједочити о плодотворном дијалогу између свјетских пјесничких искустава и особених вриједности црногорске књижевне традиције.

Одласком Милике Павловића остајемо без пјесника који је показао како се поезија чува од тривија и чија поетика представља примјер нађене мјере између високих естететских захтијева и друштвеног ангажмана."    
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?