Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ИПА пројекат МОНЕТ: Објављен међународни позив за младе умјетнике

Објављено: 17.12.2018. 20:10 Аутор: МКУ
Министарство културе у сарадњи са Народним музејом Црне Горе и Центром савремене умјетности Црне Горе, у оквиру реализације ИПА пројекта МОНЕТ, објављује позив за младе умјетнике који ће учествовати у програму размјене и стварању иновативних умјетничких дјела из различитих области.

Позив је намијењен умјетницима старости од 18 до 40 година и односи се на учешће у лабораторијама које ће резултирати у стварању јединствених и иновативних умјетничких дјела уз подршку тутора – ментора који ће бити координатори активности. Пројектом је предвиђен одабир укупно 28 умјетника који ће учествовати у размјенама на четири локације: Црна Гора, Албанија, Регија Пуља и Регија Молизе (Италија).

Министарство културе ће одабрати седам кандидата у сљедећим областима:
А. фотографија;
Б. видео;
Ц. музика;
Д. књижевност;
Е. визуелне умјетности (укључујући сликање, вајарство, дизајн, перформанс, итд).

Селекцију кандидата ће вршити међународна евалуациона комисија, а рок за доставу апликација је 30 дана од дана објављивања позива.

Кандидати могу доставити апликације на сљедеће начине:

• лично на адресу Министарства културе: Његошева бб, 81250 Цетиње;
• препорученом поштом на адресу Министарства културе: Његошева бб, 81250 Цетиње;
• мејлом на адресе: јелена.зариц@мку.гов.ме и милена.разнатовиц@мку.гов.ме.

За више информација о позиву, можете контактирати Одјељење за међународну сарадњу Министарства културе: Јелена Жарић (Тел/фаx. +382 41 232 582, Е-маил: јелена.зариц@мку.гов.ме) и Милена Ражнатовић (Тел/фаx. + 382 41 232 582, Е-маил: милена.разнатовиц@мку.гов.ме).

Прилози:
1. Текст позива на црногорском језику можете преузети овдје
2. Апликациони формулар на црногорском језику можете преузети овдје
3. Текст позива на енглеском језику можете преузети  овдје
4. Апликациони формулар на енглеском језику можете преузети овдје

Пројекат МОНЕТ је финансиран у оквиру првог позива Интеррег ИПА прекограничног програма сарадње Италија-Албанија-Црна Гора. Основни циљ пројекта је стварање мреже музеја и културних локација и промоција природне и културне баштине кроз валоризацију музеја у смислу менаџмента, инфраструктуре и услуге. Додатно, резултат пројекта ће бити и побољшање туристичке и културне понуде на програмском подручју, као и повећање броја посјетилаца и туриста. Министарство културе Црне Горе је на овом пројекту водећи партнер, док су остали партнери из Италије Пино Пасцали Музеј, АРАТРО Универзитет Молизе и Регија Пуља, а из Албаније Национална галерија умјетности из Тиране и Музеј фотографије Маруби. Придружени партнери су Министарство културе Албаније и Општина Леће.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?