Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сигуран, предвидив и стимулативан правни и економски оквир за развоје идеја и планова Удружења италијанских привредника Црне Горе

Објављено: 17.12.2018. 20:17 Аутор: Министарство економије
Ministarstvo ekonomije“Италија је недвосмислено један од најбитнијих и економских и политичких партнера Црне Горе, зато ме посебно радује када видим да је привреда наше двоје земље активна у изградњи мостова који ће нас још боље спојити и приближити у том партнерству”, казала је министарка економије данас у уводном излагању.

Почетак рада Удружења италијанских привредника у Црној Гори (Конфиндустрија Црне Горе) обиљежен је,данас у хотелу “Хилтон”, потписивањем Споразума о сарадњи између Привредне коморе Црне Горе и Конфиндустрије Црна Гора. 

У уводном излагању, поред министарке Драгице Секулић говорили су: предсједник Привредне коморе Властимир Голубовић, амбассадор Италије у Црној Гори Луца Зелиоли и представник Конфиндустрије Црна Гора, Ерицх Цоссута

Конфиндустрија Црна Гора је највеча италијанска и једна од навећих европских пословних асоцијација која окупља 150.000 компанија и броји 5,5 милиона запослених.
Министарка је казала да нам италијанске компаније доносе нове технологије, више стандарде и извозом отварају нова тржишта, а с друге стране себи обезбјеђују простор за раст и додатну конкурентност глобално.

“Доласком Конфиндустрије Црна Гора добија прву репрезентативну асоцијацију италијанских привредникаи из тог разлога очекујемо да дате свој допринос унапређењу пословне климе кроз отворен, јаван и пријатељски дијалог са Владом Црне Горе и надлежним министарствима” , закључила је излагање Секулић.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?