Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Потписан Споразум о финансијској контрибуцији између министарстава финансија Црне Горе и Републике Словачке

Објављено: 17.12.2018. 22:06 Аутор: Министарство финансија
Министар финансија у Влади Црне Горе, Дарко Радуновић и потпредсједник Владе и министар финансија Републике Словачке, Петер Кажимир потписали су данас у Вили „Горица“  Споразум о финансијској контрибуцији између министарстава финансија Црне Горе и Републике Словачке, у износу од милион еура. Ријеч је о финансијској подршци Републике Словачке са циљем унапрјеђења информационог система за надзор приређивача игара на срећу, кроз подршку софтверског и хардверског рјешења, као и јачања капацитета Управе за игре на срећу.
ministarstvo finansija
Министар се захвалио словачком колеги на досадашњој сарадњи и нагласио да цијени напоре Републике Словачке у цјелокупном процесу планирања помоћи, као и у процесу пружања подршке у овогодишњој билатералној буџетској сарадњи. 

На крају свог излагања, министар је изразио захвалност и Амбасади Републике Словачке на пруженој подршци и залагању за помоћ Црној Гори током цијелог процеса и истакао очекивања да ће политика Републике Словачке и даље бити усмјерена ка остваривању развојних циљева црногорске економије. 

„Желимо да побољшамо јавне финансије у Црној Гори у регулацији игара на срећу. Имали смо врло сложену етапу – модернизацију јавних финансија смо већ спровели и желимо да наша искуства пренесемо Црној Гори. Црна Гора је наша пријатељска земља и желимо да помогнемо у процесу Вашег приближавања ЕУ“, саопштио је словачки потпредсједник Владе и министар финансија, Петер Кажимир и додао да данашње потписивање Споразума треба да помогне прогрес Црне Горе у области игара на срећу са циљем повећања прихода.
ministarstvo finansija Ministarstvo finansija
Прије потписивања Споразума, министар финансија, Дарко Радуновић са сарадницима је приредио свечани пријем у Вили „Горица“ за чланове словачке делегације на челу са потпредсједником и министром финансија, Петером Кажимиром.



ПР СЛУЖБА
МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?