Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У 2019. години бројније активности на тему дигитализације и важности е-пословања у сектору малих и средњих предузећа.

Објављено: 18.12.2018. 20:55 Аутор: Министарство економије
“Влада Црне Горе ради много како би унаприједила пословни амбијент и како би створила добре прилике за предузетништво и за Старт уп заједницу. Доступни су бројни програми подршке у виду посебно креираних кредитних линија за почетнике у бизнису и за улагања у ИЦТ сектор”, казао је генерални директор Директората за инвестиције, развој малих и средњих предузећа и управљање ЕУ фондовима, г-дин Радосав Бабић, данас на отварању конференције "Wестерн Балканс СтартУп Форум".
Ministarstvo ekonomije

Међународна конференција "Wестерн Балканс СтартУп Форум" одржава се у Инвестиционо Предузетничком Центру Технополис у Никшић, 18. и 19. децембра, са циљем анализе услова за развој стартуп екосистема на Западном Балкану и дефинисања препорука за мјере подршке за технолошки развој вођен иновацијама у региону.

Господин Бабић је казао да је Министарство економије у циљу унапређења иновативности у 2018. години подржало 9 пројеката вриједности од 30,000€, што чини свега 10% од укупно подржаних предузећа кроз остале програме подршке који су на располагању привредницима, док ће у 2019. години буџет за овај програм износити 50,000 €. Напоменуо је да имамо амбицију да исти буде у потпуности утрошен, док ће буџет за укупну подршку привреди износити око 2 милиона еура.

Оба дана конференције биће организоване четири панел дискусије на којима ће учествовати руководиоци регионалних технолошких паркова и стартуп-ова, а неке од кључних тема о којима ће се говорити су: стартуп екосистем Западног Балкана, алтернативно финансирање стартуп-ова и микро, малих и средњих предузећа кроз цроwдфундинг као добру праксу, као и одрживост организација за подршку пословању.

Учесници конференције су креатори политика, водећи представници технолошких паркова, стартуп-ова и малих и средњих предузећа у региону, који су значајни за ову област.

На крају свог излагања господин Бабић је позвао све предузетнике, садашње и будуће, да се за сву потребну помоћ и подршку обрате Министартву економије, новоформираној Дирекцији за сарадњу са бизнис заједницом, гдје су им на располагању велики број информација, као и доступни програми подршке.


МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?