Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржан почетни састанак за пројекат “Унапређење ИТ система Директората за државни буџет”

Објављено: 19.12.2018. 18:05 Аутор: Министарство финансија
19. децембра 2018. године, у просторијама Министарства финансија, Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи, одржан је почетни састанак за пројекат “Унапређење ИТ система Директората за државни буџет”. Пројекат је финансиран из Годишњег акционог програма ИПА-е за 2014. годину за Црну Гору (ЦАП 2014) у оквиру Инструмента претприступне подршке (ИПА ИИ) и трајаће 36 мјесеци, односно до децембра 2021.године. 

Пројекат има за циљ да допринесе фиксалној одрживости и ефикасном управљању јавним финансијама у складу са захтјевима Европске уније. 

Активности пројекта ће бити фокусиране на остваривање сљедећих резултата: 
1. Анализирање постојећег ИТ система Директората за државни буџет, идентификовање недостатака и давање препорука за надоградњу постојећег или развој новог ИТ система;
2. Ажурирање/надоградња ИТ система, који ће ефикасно подржати процес планирања, извршења, рачуноводствене евиденције и извјештавања о државном буџету;
3. Обезбјеђивање интероперабилности и компатибилности новог/ажурираног система Директората за државни буџет са постојећим законским оквиром; 
4. Јачање капацитета кључних буџетских корисника и ИТ администратора;
5. Унапређење транспарентности у домену буџетских података.  

Кључни корисник пројекта је Министарство финансија, односно Директорат за државни буџет.  

Уговор за реализацију пројекта потписан је са компанијом ФИНИТ Цонсултинг д.о.о. из Босне и Херцеговине. Укупна вриједност уговора је 294.500,00 ЕУР, од чега финансирање ЕУ чини 90% а национално кофинансирање 10%. Пројекат ће бити имплементиран путем индиректног управљања средствима ЕУ у Црној Гори, гдје је Директорат за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи Министарства финансија уговорно тијело. 

Почетном састанку су, поред представника уговарача, присуствовали представници Министарства финансија као кључне корисничке институције, те представници Делегације ЕУ у Црној Гори. Менаџмент пројекта и кључни експерти су имали прилику да представе методологију спровођења планираних активности, а разматран је и детаљни план рада за наредни период.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?