Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Амбасадор СР Њемачке у посјети Министарству рада и социјалног старања

Објављено: 20.12.2018. 01:07 Аутор: мрсс
Новоименовани амбасадор СР Њемачке у Црној Гори, Роберт Вебер, боравио је данас, 19.12.2018.године, у посјети Министарству рада и социјалног старања, током које се састао са министром Кемалом Пуришићем.

Саговорници су истакли садржајну и квалитетну сарадњу двије државе на многим пројектима из сфере социјалне политике и запошљавања.

„Континуирана подршка СР Њемачке у имплементацији Регионалног стамбеног програма, те подршка пројектима који се имплементирају дуги низ година са НВО ХЕЛП, а тичу се стамбеног збрињавања и подстицања запошљавања и социјалне инклузије, представљају добар примјер сарадње“ – истакао је Пуришић.

Он је навео да Црна Гора настоји да хармонизује прописе и усвоји најбоље праксе од институција ЕУ, нагласивши да је улога Њемачке на том плану врло значајна.

Амбасадор Вебер је исказао подршку СР Њемачке на пољу интеграција Црне Горе у ЕУ, нагласивши да би усвајање нових европских прописа требало да значи бољи социјални стандард и нова радна мјеста.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?