Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив за учешће на тендеру за давање у закуп земљишта у својини Црне Горе, јавним надметањем

Објављено: 20.12.2018. 15:50 Аутор: УП
На основу члана 39 и члана 40 Закона о државној имовини (˝Службени лист Црне Горе˝, бр. 21/09 и 40/11), члана 29 и 31 Уредбе о продаји и давању у закуп ствари у државној имовини (˝Службени Црне Горе˝, бр. 44/10), и Закључка Владе Црне Горе, бр. 07-3551 од 19.07.2018. године, Министарство унутрашњих послова - Комисија за спровођење поступка јавног надметања, именована рјешењем министра унутрашњих послова по други пут објављује

Ј А В Н И П О З И В

За учешће на тендеру за давање у закуп земљишта у својини Црне Горе, јавним надметањем

И Предмет јавног позива
Предмет тендера је оглашавање дјелова земљишта и дјелова објеката за давање у закуп, које се налазе на више локација на територији Црне Горе, за потребе постављања базних станица и опреме која је предвиђена за постављање и монтирање ових објеката, са следећим подацима:

1. Дио катастарске парцеле бр. 2991 уписана у листу непокретности број 1465 КО Суторина, у укупној површини од 566м2, по култури пашњак, у својини Црне Горе, са правом располагања Влада Црне Горе.
2. Дио катастарске парцеле број 1578 из листа непокретности број 342 КО Будва, у укупној површини од 566.м2 и дијела објекта на земљишту –једноспратна зграда ЦБ Будва, уписана као Д.С. Републички СУП- коришћење.
3. Дио катастарске парцеле број 182/2 уписана у листу непокретности број 639 КО Подгорица ИИ, у укупној површини од 932м2 , по култури природно неплодно земљиште и дијела објекта МУП –а на земљишту, уписана као својина Црне Горе.
4. Дио катастарске парцеле бр. 21/4 уписана у Посједовном листу непокретности број 10 КО Лозна, по култури двориште 50м2 и дијела објекта куће и зграде на истој парцели, уписана са правом располагања Влада Црне Горе.

Почетна (минимална) цијена закупа за све четири локације утврђена је Закључком Владе ЦГ бр. 07-3551 од 19.07.2018. године, на износ од 800,00 еура мјесечно.

Рок закупа

Оглашене непокретности из тачке 1 позива дају се у закуп, на период од 3 године, са могућношћу продужења уз прибављено одобрење надлежног органа за градњу објекта. Земљиште се даје у закуп путем јавног надметања. Услови и сва права и обавезе у вези са коришћењем непокретности утврдиће се уговором о закупу.

Право учешћа

Право да учествује у јавном надметању имају сва домаћа и страна правна лица и привредни субјекти регистровани у Централном регистру привредних субјеката, који у року предвиђеном овим позивом, откупе тендерску документацију и доставе понуду у складу са овим јавним позивом и тендерском документацијом

Услови о подобности понуђача – Општи услови

У поступку јавног надметања може да учествује само понуђач који достави :
1. Доказ да је уписан у регистар код органа надлежног за регистрацију привредних субјеката;
2. Одговарајући банкарски извод , потврду или изјаву о финансијској способности

Техничка оспособљеност

Заинтересовани учесници на тендеру дужни да као испуњеност услова техничке оспособљености у поступку јавног надметања, прикупљањем понуда, доставе следеће доказе:
- Ситуациони план локације за које је понуђач заинтересован,
- Идејно рјешење за базне станице са границом припадајућег земљишта

Откуп тендерске документације

Заинтересован лица могу извршити откуп тендерске документације свакога дана од дана објављивања позива за прикупљање понуда до дана истека рока за подношење понуда.

Уз захтјев за откуп тендерске документације потребно је доставити доказ о уплати накнаде за откуп тендерске документације у висини од 500 еура.
Уплата се врши на рачун Министарства унутрашњих послова бр. бр.825-79-81 модел 05-позив на бр. 302001417 уз напомену: «Накнада за откуп и преузимање Тендерске документације по јавном позиву за издавање у закуп земљишта у државној својини ради постављања базне станице«.
Понуда се доставља на црногорском језику као и другим језицима који су у службеној употреби у Црној Гори.

Рок за подношење пријаве/понуде
Рок за подношење пријава/ понуда је 28.12.2018. године до 11 часова.

Понуда се предаје у запечаћеном омоту лично или препорученом поштом на адресу:
“ Министарство унутрашњих послова, Булевар Светог Петра Цетињског, бр. 22, Подгорица”
Тендерска комисија за спровођење поступка давања у закуп земљишта у својини Црне Горе, са назнаком »Пријава на јавни позив за давање у закуп земљишта за изградњу базних станица « не отварај до званичног отварања понуда ».
На полеђини коверте потребно је навести: име и адресу понуђача и контакт телефон овлашћеног лица за предају понуде.
Процедура достављања понуде, као и садржај понуде са списком документације која се прилаже уз понуду детаљно су објашењени у Тендерској документацији.
Отварање понуда биће одржано дана 28.12.2018. године у 11 часова и 30 минута у просторијама Министарства унутрашњих послова, улица Меше Селимовића бр. 2, у Подгорици.
( блоку В).
Отварању понуда могу присуствовати понуђачи или њихови опуномоћени представници, који на дан отварања понуда посједују валидно пуномоћје.

Понуда:
Понуда мора садржати:
1. назив и адресу понуђача са општим подацима
2. понуђену цијену исказану у еурима; исказати цијену на мјесечном нивоу за све четири локације и укупну цијену за период од три године (понуђена цијена не може бити нижа од почетне мин. цијене од 800,00 €/мјесечно)
3. начин плаћања закупнине (мјесечно , уплатом сваког првог у мјесецу за наредни мјесец)
4. овлашћење за лице које ће присуствовати отварању понуда,
5. Изјава о прихватању услова из позива и тендерске документације
6. Изјаву о непостојању сукоба интереса
7. Изјаву о року важења понуде, који не може бити краћи од 90 дана од дана јавног отварања понуда
8. Нацрт уговора који је саставни дио ове документације, овјерен од стране одговорног лица закупца
9. Опште услове о подобности понуђача
10. Доказе о техничкој оспособљености

Докази о испуњености услова за учешће на тендеру достављају се у оригиналу или овјереној копији.
Уколико понуђач не достави неки од доказа о подобности предвиђених позивом за надметање и тендерском документацијом, његова понуда биће одбијена.
Изабрани понуђач је у обавези да, током трајања закупа, на закупљеним локацијама, ради изградње објеката – базних станица, прибави техничку документацију израђену у складу са урбанистичким условима и другим условима из члана 117 Закона о планирању простора и изградњи објеката (Сл. лист “Црне Горе, бр. 43/17”), и постави објекат у складу са условима прописаним за ове објекте.
Понуђач ради учешћа у поступку јавног надметањау сачињава и подноси понуду у складу са јавним позивом и тендерском документацијом и дужан је да понуду припреми као јединствену цјелину и да сваку прву страницу сваког листа и укупан број листова понуде означи редним бројем и печатом, жигом или сличним знаком понуђача.
Документа која сачињава понуђач, а која чине саставни дио понуде морају бити својеручно потписана од стране овлашћеног лица понуђача.
Понуда мора бити повезана једним јемствеником и запечаћена чврстим печатним воском са отиском печата, жига или сличног знака понуђача на печатном воску, тако да се не могу накнадно убацивати, одстрањивати или замјењивати појединачни листови, а да се при томе не оштети лист понуде, јемственик или печатни восак.
Понуђач мора поднијети понуду за све четири локације из тачке 1 позива, односно није дозвољена могућност подношења понуда на појединачно оглашене локације из позива.

Критеријум за избор најповољније понуде је највиша понуђена цијена.
Прворангирана понуда добија 100 бодова а остале понуде пропорционални број бодова у односу на прворангирану понуду.

Обавјештење о најповољниој понуди
Након пријема понуда, утврђивања њихове формалне исправности, њиховог разматрања и оцјењивања, Комисија ће у року од 8 (осам) дана од дана отварања понуда извршити рангирање, утврдити ранг листу и о резулататима обавјестити учеснике на тендеру, који имају право приговора Комисији у року од 5 (пет) дана од дана добијања обавјештења о резултатима тендера. Одлука Комисије по приговору је коначна.

Контакт особа и додатне информације
Контакт особа: Станислава Петричић, тел: 067 286 630, е-маил станислава.петрициц@муп.гов.ме
Текст позива објављен је у дневном листу »Побједа« и постављен на сајту Министарства унутрашњих послова web:www.муп.гов.ме и сајту Управе полиције www.управа полиције.цом.

МИНИСТАРТВО УНУТРАШЊИХ ПОСЛОВА
Комисија за спровођење поступка јавног надметања
Предсједница Петричић Станисава
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?