Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Богдановић упутио честитку поводом 25 година постојања Матице црногорске

Објављено: 20.12.2018. 17:39 Аутор: МКУ
Министар културе Александар Богдановић упутио је честитку Матици црногорској поводом 25 година од оснивања, предсједнику Драгану Радуловићу, уз најсрдачније честитке и најбоље жеље за даљи успјешан рад. У честитки се наводи:

„Обраћам вам се уз посебну част, у свијетлу обиљежавања 25 година постојања Матице црногорске - институције чији рад снажно доприноси савременим токовима културне дјелатности у Црној Гори.

Овај дан обавезује да се вратимо временима када је Матица црногорска утемељена - као чувар вриједности, традиције и културног бића Црне Горе. Радити на томе, истрајно, а неријетко и изнад објективних могућности, како је то чинила и чини Матица црногорска - мисија је од немјерљиве важности, са значајем који је одувијек досезао највише националне норме.

Зато, из данашње је перспективе сасвим јасно да је рад Матице црногорске свих ових година био нераскидиво повезан са најзначајнијим јавним, културолошко научним, државним интересима.

Јер, да није било Матице црногорске у протекле двије и по декаде, питање је у којој би мјери данас била богата и наша културна сцена. Да није било Матице црногорске, у коначном, питање је и у којој би мјери сиромашнији био процес градње црногорског културног, духовног и градјанског идентитета.

У то име, а уз чврсту вјеру како ће Министарство културе у вашој институцији и даље имати посвећену партнерску страну, упућујем вам срдачне честитке поводом 25 година постојања Матице црногорске“.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?