Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Прибиловић- Карелсон: Јачање сарадње у области е-управе и сајбер безбједности

Објављено: 21.12.2018. 18:25 Аутор: МЈУ

Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић, примила је данас новоименовану амбасадорку Естоније у Црној Гори, Кристи Карелсон, са којом је договорено интензивирање сарадње у области еУправе и сајбер безбједности.

Министарка Прибиловић је пожељела добродошлицу амбасадорки Карелсон и упознала је са предузетим активностима на плану реформе јавне управе у протекле двије године, са фокусом на резултате у области јавне управе. Министарка је казала да су кључни приоритети у раду министарства нова организација државне управе, оптимизација броја запосланих, као и активности на дигитализацији јавних услуга.

„Пред Министарством јавне управе је пуно изазова и одговор на те изазове видимо у побољшању квалитета јавне услуге, модернизацији и иновацији у јавном сектору, с посебним акцентом на развој е-управе и дигиталног друштва“, истакла је министарка Прибиловић.

Амбасадорка Карелсон је поздравила активности на плану успостављања модерне и ефикасне јавне управе у Црној Гори. Имајући у види велико искуство у развоју е-управе, она је понудила подршку Естоније на плану унапређења нормативног оквира у тој области, као и јачање сарадње и размјену искустава на пољу дигитализације и посебно сајбер безбједности. Амбасадорка је изразила задовољство поводом започетих активности на успостављању националног идентификационог документа.

Саговорници су поздравили досадашњу подршку е-Говернмент академије у организовању радионица и подршка Естоније, као партнера у оквиру Тwининг пројекта.

На састанку је оцијењено постоји значајан простор за сарадњу двије државе и размјене најбоље праксе у циљу унапређења и оснаживања капацитета за спровођење рефоме јавне управе.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?