Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Амбасадор Њемачке др Роберт Вебер у посјети Министарству науке

Објављено: 21.12.2018. 20:05 Аутор: Министарство науке
Ministarstvo nauke

Министарка науке, др Сања Дамјановић, сусрела се данас са амбасадором Њемачке у Црној Гори, др Робертом Вебером.

Министарка Дамјановић је током сусрета упознала амбасадора Вебера са тренутним статусом регионалног пројекта за успостављање Међународног института за одрживе технологије на подручју Југоисточне Европе (СЕЕИИСТ).

Истичући значај иницијативе и бенефите које ће од овог пројекта имати грађани, научно-истраживачка заједница и привредни сектор Црне Горе и цијелог региона, министарка Дамјановић је казала да је у току припремна фаза, у оквиру које предстоји рад на Студији дизајна, за коју је добијена подршка Европске комисије.

Она је нагласила да ће пројекат омогућити умрежавање црногорских и међународних научних тимова, а крајњи циљ представља настојање да се талентованим младим људима омогући квалитетан истраживачки рад у земљама нашег региона.

Амбасадор Вебер је исказао очекивања да ће Црна Гора у овом пројекту имати пуну подршку Њемачке и њених институција.

СЕЕИИСТ је, како је казао, изузетно важан пројекат за регион, због чега ће Амбасада Њемачке у Црној Гори уложити максималне напоре у циљу повезивања државних институција и научника двије земље.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?