Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Конституисан Партнерски савјет за регионални развој

Објављено: 21.12.2018. 20:35 Аутор: Министарство економије
“Потреба за унапређењем координације активности политике регионалног развоја, на којој ради Директорат за развој у оквиру Министарства економије, мотивише нас да поново успоставимо и интезивирамо рад Партнерског савјета за регионални развој”, казала је министарка економије на данашњој конститутивној сједници овог тијела.

Сједница Партнерског савјета којом је предсједавала министарка Драгица Секулић као предсједница овог Савјета, одржана је данас у хотелу Центре Вилле.

Поред теме која се односла на Одлуку о оснивању Партнерског савјета за регионални развој и дефинисање даљих корака рада тијела у складу са истом, посебно важне теме конститувне сједнице биле су стратешко планирање развоја јединица локалне самоуправе и Индекс конкурентности јединица локалне самоуправе (2015-2017) Наведена Листа конкурентности изазвала је посебну дискусију, имајући у виду да је у питању полаказетељ који интегрише квалитативну и кватитативну процјену пословног окружења и пословног сектора локалних управа. 

Сједници су присуствовали готово сви чланови Партнерског савјета, тако да су представници значајног броја јединица локалне самоуправе, министарстава и других органа, као и невладиног сектора, који у оквиру својих надлежности реализују активности којима се доприноси регионалном развоју, заједнички дискутовали о даљем раду овог тијела, уз изношење сугестија и приједлога које су уважене. 

Генерални директор Директората за развој Милош Челановић, који је уједно и секретар овог Савјета је истакао значај међуресорне сарадње, и у том контексту позвао чланове Партнерског савјета да се кроз даљи рад заједничким снагама првенствено прати стање у области регионалног развоја, припремају препоруке за унапређење ове политике, утврђују приоритети у реализацији развојних пројеката и сагледавају ефекте политике регионалног развоја. 

Министарка Секулић је закључила сједницу рекавши да очекује активно учешће свих чланова Савјета како бисмо постигли равномјеран социо-економски развој свих јединица локалне самоуправе и региона, који ће се заснивати на конкурентности, иновативности и запошљавању, што јесте циљ политике регионалног развоја Црне Горе.

МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?