Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у пет градова одузела кокаин, марихуану, ватрено оружје и муницију и расвијетлила зеленаштво

Објављено: 21.12.2018. 21:23 Аутор: УП
Полицијски службеници ОБ Цетиње су, поступајући на основу оперативних сазнања и по претходно прибављеној наредби судије за истрагу, извршили претрес стана и других просторија које користи Г.М. (31) из Цетиња. Том приликом су пронашли и одузели пиштољ марке „Бровинг“. О догађају обавјештен државни тужилац. Такође, на подручју Цетиња полиција је контролисала 28 безбједносно интересантних лица којом приликом су санкционисана четири лица.

Колашинска полиција је од Ж.Р. (49) из Подгорице одузела полуаутоматску пушку ПАП М59 у илегалном посједу. Након консултација са надлежним тужиоцем против овог лица је поднијета кривична пријава у редовном поступку због основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Такође, службеници ОБ Улцињ су надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву у редовном поступку против А.К. (21) и А.С. (26), оба из Улциња, због постојања основане сумње да су починили кривично дјело недозвољено држање опружја и експлозивних материја. Поступајући по пријави ловочувара из ЈП „За узгој и заштиту дивљачи“ да је затекао два лица са ловачким оружјем у илегалном посједу, полицијски службеници су изашли на лице мјеста и од А.К. одузели ловачку пушку марке Баикал модел Сиде бy Сиде, цал.12 мм и два метка цал.12 мм, док су од А.С. одузели ловачку пушку марке Застава АРМС модел М75, цал.12 мм и два метка цал.12 мм.

Службеници Одсјека за борбу против дроге су у садејству са службеницима ЦБ Херцег Нови, предузимајући мјере и радње из своје надлежности, прегледом возила и претресом стана пронашли и одузели марихуану и кокаин. Осумњичени је лишен слободе. Наиме, службеници Одсјека и ЦБ Херцег Нови су јуче зауставили пмв марке „Ренаулт“ којим је управљао Д.П. (35) из Херцег Новог и контролом возила су пронашли и одузели кутију са садржајем прашкасте материје бијеле боје за коју се сумња да је кокаин и пвц паковање са садржајем биљне материје за коју се сумња да је марихуана. Истог дана, након консултација са надлежним тужиоцем, полиција је извршила претрес стана и других просторија које користи Д.П. и том приликом пронашла и одузела више пвц паковања и кутија са садржајем биљне материје тамнозелене боје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана и вагу за прецизно мјерење. Укупно је пронађено и одузето 1165,2 грама опојне дроге марихуана и 6,3 грама кокаина. Опојна дрога ће бити упућена у Форензички центар ради вјештачења. О догађају је обавијештен државни тужилац у ВДТ у Подгорици који је наложио да се Д.П. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и сатвљање у промет опојних дрога.

Службеници Одсјека за борбу против организованог криминала и корупције су, у садејству са службеницима Одсјека за сузбијање привредног криминалитета, реализовали акцију „Цент“, у склопу дугорочног обавјештајног пројекта „Лоан“, који се односи на активности спрјечавања и доказивања кривичног дјела зеленашење. Том приликом је због постојања сумње да је извршио кривично дјело зеленашење лишен слободе А.С. из Подгорице. Сумња се да се А.С. бавио давањем новца на зајам, уговарањем несразмјерне камате, у дужем временеском периоду, којом приликом је давао новац на зајам у већем износу тзв. на зеленашку камату од 5 % до 15 %, на петнаестодневном и мјесечном нивоу. Новац је углавном позајмљивао лицима из Подгорице уз средства обезбјеђења. У извиђајном поступку идентификовано је више лица, којима је, како се сумња, А.С. дао новац на тзв. зеленашку камату. Полицијско - тужилачке активности у у оквиру обавјештајног пројекта „Лоан“ биће настављене у наредном периоду.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?