Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У Никшићу и Подгорици три лица осумњичена за недозвољену трговину цигаретама и дуваном

Објављено: 24.12.2018. 21:08 Аутор: УП
Полицијски службеници ЦБ Никшић су, поступајући по претходно прибављеној наредби судије за истрагу Основног суда у Никшићу, извршили претрес стана и других просторија на двије локације у Никшићу које користи Г.Д. (25) из Никшића. Претресом на једној локацији полиција је пронашла и одузела 1930 паклица цигарета без акцизних маркица, док је приликом претреса на другој локацији пронашла и одузела 1110 паклица цигарета, такође без акцизних маркица. Укупна вриједност одузетих цигарета износи преко 3000 еура. Криминалистичком обрадом полицијски службеници су дошли до сумње да пронађене цигарете припадају С.Д. (59) из Никшића, која је сродник Г.Д. О догађају је обавијештен надлежни државни тужилац који је наложио да се против С.Д. поднесе кривична пријава у редовном поступку због постојања основане сумње да је починила кривично дјело недозвољена трговина.

Подгоричка полиција је, током појачаних активности контроле недозвољене трговине акцизном робом, поступајући на основу претходно прибављене наредбе надлежног суда, извршила претрес стана који користи В.Р. (51) из Подгорице. Том приликом полицијски службеници су пронашли и одузели три пакета различитих врста цигарета без акцизних маркица, вриједности 2127 еура. О догађају је обавијештен надлежни тужилац који је наложио да се В.Р. лиши сободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољена трговина.

Надаље, службеници ЦБ Подгорица су контолом возила којим је управљао М.С. (22) пронашли и одузели око 60 кг резаног дувана. О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Подгорици који је наложио да се М.С. лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело недозвољена трговина.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?