Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција у четири града расвијетлила више кривичних дјела

Објављено: 27.12.2018. 21:25 Аутор: УП
Полицијски службеници Центра безбједности Подгорица су у претходном периоду спровели планске активности на подручју Подгорице у циљу вршења појачане контроле лица а са посебним акцентом на спрјечавању уличне продаје опојних дрога. Подгоричка полиција је контролисала десет лица старости од 17 до 33 године и том приликом пронашла и одузела око 62 грама и седам пвц паковања марихуане, 2 пвц паковања хероина као и таблете које се налазе на листи опијата. О догађају је обавијештен државни тужилц у ВДТ у Подгорици који је наложио да се једно од ових лица, Ђ.Ј. (19), лиши слободе и да му се приведе уз кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починило кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојне дроге. Против девет осталих лица су поднијете прекршајне пријаве због почињених прекршаја из Закона о спрјечавању злоупотребе дрога.

Надаље, службеници ЦБ Подгорца су, осим наведеног, од Н.И. (19) и Д.К. (48) одузели око 55 грама биљне материје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана и 20 цвјетова биљке канабис од које се производи марихуана. О догађају је обавијештен државни тужилац у ВДТ у Подгорици. Надаље, контролом Б.П. (24) службеници подгоричке полиције су пронашли и одузели пвц кесицу са садржајем бијеле материје за коју се сумња да је кокаин тежине око пет грама и два пвц паковања са садржајем марихуане, о чему је обавијештен надлежни тужилац. Контролом И.С. (19) и М.Л. (23) полиција је пронашла укупно седам таблете екстазија и против њих су поднијете прекршајне пријаве. Од Х.Т. (41) полиција је одузела 42 таблете мендилекс, који се налази на списку недозвољених медикамената. У претходном периоду полицијски службеници ЦБ Подгорица су контролом возила којим је управљао М.Б. (24) пронашли и одузели стартни пиштољ, док су због нарушавања јавног реда и мира пуцањем на јавном мјесту од Х.М. (30) одузели стартни пиштољ. Овим лицима су издати налози за наплату новчаних казни због почињених прекршаја из Закона о оружју.

Надаље, службеници ЦБ Херцег Нови, ОГБ Херцег Нови и Одсјека за борбу против дроге су, предузимајући активности у циљу проналаска оружја у илегалном посједу и на сузбијању тзв. уличне продаје опојних дрога, контролом возила и лица пронашли и одузели пиштољ и кокаин. Наиме, полицијски службеници су, контролом возила марке „Форд фокус“ и лица Ј.М. (28) из Пљеваља и Л.В. (45) држављанина Републике Србије, пронашли и одузели пиштољ у пиштољ марке „ЦЗ 99“ цал. 9 мм са оквиром у илегалном посједу, пвц замотуљак са садржајем прашкасте материје бијеле боје за коју се сумња да се ради о опојној дроги кокаин тежине око 10 грама, као и дигиталну вагу за прецизно мјерење са траговима прашкасте материје бијеле боје. Полиција је државном тужиоцу у ВДТ у Подгорици против Ј.М. поднијела кривичну пријаву због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога у стицају са кривичним дјелом недозвољно држање оружја и експлозивних материја, док су против Л.В. поднијели кривичну пријаву због сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Никшићка полиција је у садејству са службеницима Одсјека за борбу против дрога и ОБ Котор, лишила слободе Н.М. (20) из Никшића, због постојања основане сумње да је починио кривично дјело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја и експлозивних материја. Наиме, након добијених налаза вјештачења Форензичког центра, који су се односили на сакривену аутоматску пушку М70 цал. 7,62 мм са оквиром у којем се налазило 29 комада пушчане муниције а коју је пронашла которска полиција у јануару 2017. године на локацији Мечеров бријег, полицијски службеници су дошли до сазнања и налаза вјештачења који указују на сумњу да пронађено оружје припада Н.М. Службеници ЦБ Никшић и Одсјека су, по претходно прибављеној наредби судије за истрагу, прије неколико дана, извршили претрес стана и других просторија које користи М.Н. и том приликом пронашли и одузели 15 пвц паковања са садржајем биљне материје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана тежине око 100 грама, 22 таблете екстазија и два пушчана метка. Пронађена опојна дрога и остали предмети биће упућени у Форензички центар ради вјештачења. Осумњичени је лишен слободе због сумње да је починио наведена кривична дјела и биће приведен надлежном тужиоцу.

Службеници Центра безбједности Никшић су, у циљу спрјечавања неовлашћене продаје и употребе пиротехничких средстава и спречавања нежељених последица, у склопу акције „Петарда“, у садејству са службеницима тржишне инспекције, извршили обилазак трговинског објекта који је у власништву Ф.Л. и том приликом пронашли и одузели 518 комада разних врста петарди. Петарде су одузете од З.Л. (53) из Никшића. Од стране службеника тржишне инспекције, а због стављања у промет робе без доказа о набавци издат је прекршајни налог за плаћање мандатне казне у износу од 200 еура. О догађају је обавијештен државни тужилац у ОДТ у Никшићу. Од почетка акције „Петарда“ 17. децембра ове године црногорска полиција је до данас иначе одузела преко 8000 петарди.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?