Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Додијељено девет стипендија

Објављено: 28.12.2018. 20:32 Аутор: Министарство економије
“Кроз додјелу стипендија покушавамо да подстакнемо младе људе да бирају ова занимања како бисмо у будућности имали наш, домаћи, квалитетан инжињерски кадар који је ускладјен са потребама привредног развоја у Црној Гори а у складу са савременим условима техничко технолошког развоја”, казала је министарка економије на додјели уговора о стипендирању студентима рударства и геологије.
Ministarstvo ekonomije
Данас је у просторијама Министарства министарка економије Драгица  Секулић уручила 7 уговора, од укупно 9, студентима основних академских студија рударства и геологије који студирају ван граница Црне Горе.

Министарка је нагласила да Црна Гора нема факултет нити образовну институцију у области рударства и геологије и зато је јако важна подршка образовању кадра за истраживање, пројектовање , експлоатацију и употребу минералних сировина као једног од најважнијих природних ресурса наше државе.

Поред министарке Секулић, уручивању уговора присуствовали су и Биљана Јестровић, генерална директорица Директората за рударство и геолошка истраживања, директор ЈУ Геолошки завод Црне Горе Зоран Јанковић и предсједник Привредне коморе Властимир Голубовић који су казали да су спремни да дају допринос овом пројекту и активно учествују кроз разне активности како би помогли студентима.

Министарство економије је претходно у сарадњи са Заводом за геолошка истраживања у години обиљежавања 70 година рударства у Црној Гори расписало конкурс за додјелу 10 стпендија за студијску 2018/2019 годину студентима основних академских студија рударства и геологије.

“Наставићемо да радимо да подржавамо младе људе који желе да уче и да се усавршавају. Будите слободни да у Министарству економије потражите помоћ и савјет на путу који сте одабрали”, поручила је на крају министарка. 


МИНИСТАРСТВО ЕКОНОМИЈЕ
КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ОДНОСЕ СА ЈАВНОШЋУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?