Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција са ЗИКС-ом открила и процесуирала тужиоцу коруптивно кривично дјело; кривична пријава против осумњичене због проневјере око 9,5 хиљада еура

Објављено: 28.12.2018. 20:58 Аутор: УП
Полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције – Одсјека за сузбијање привредног криминалитета су, у сарадњи са службеницима ЗИКС-а, државном тужиоцу у Основном државном тужилаштву у Подгорици данас поднијели кривичну пријаву против Н.Ш, запослене у ЗИКС-у, због основане сумње да је починила коруптивно кривично дјело проневјера у продуженом трајању.

Полиција је у сарадњи са ЗИКС-ом дошла до чињеница које указују на сумњу да је Н.Ш. починила КД проневјера у продуженом трајању на начин што је у својству лица запосленог на мјесту самостална референткиња – благајник у Заводу за извршење кривичних санкција, у периоду од 06.09.2016. до 18.06.2018. године, присвојила новчана средства која су јој била повјерена на раду у износу од 9.408,70 еура.

Ради се о новчаним средствима која ЗИКС приходује на основу пословања кантине и продавнице, а која је Н.Ш, као се сумња, уплаћивала на рачун ЗИКС-а у умањеном износу док је остала средства по том основу у наведеном износу присвојила.

Активности на овом предмету се настављају.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?