Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

У три црногорска града полиција расвијетила више имовинских деликата

Објављено: 28.12.2018. 21:16 Аутор: УП
Службеници ЦБ Подгорица су лишили слободе Ф.М. (24), Н.П. (26) и С.П. (26), сва лица из Подгорице, због постојања основане сумње да су починили кривично дјело тешка крађа на нарочито дрзак начин на штету Д.П. Они су како се сумња ово кривично дјело починили на начин што су сјели у такси возило којим је управљао оштећени и тражили да их одвезе у село Брчели. Током вожње су физички напали Д.П. и тражили да им преда новац и телефон. Оштећени је затражио помоћ преко диспечерског центра такси удружења и возилом се упутио у правцу Центра безбједности Подгорица. Када је стигао испред просторија Центра и зауставио возило лица су се дала у бјекство са отуђеним стварима. Полицијски службеници су недалеко од зграде Центра безбједности сустигли и лишили слободе ова лица. Они ће бити уз кривичну пријаву приведени надлежном тужиоцу.

Надаље, службеници подгоричке полиције су лишили слободе Е.С. (24) из Подгорице због постојања основане сумње да је починио кривично дјело крађа. Он је, како се сумња, са још једним лицем, отуђио мотоцикл испред једне стамбене зграде који је касније продао за износ од 50 еура. Мотоцикл је пронађен и враћен власнику. Такође, због сумње да је починио кривично дјело крађа слободе је лишен и Н.А. (29) из Подгорице. Сумње се да је Н.А. ово кривично дјело починио у спортској кладионици „Меридиан“ користећи непажњу запослене на начин што је отуђио новац у износу од 200 еура након чега се удаљио из објекта. Службеници ЦБ Подгорица су надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву против С.М. (35) из Подгорице због сумње да је починио кривично дјело прикривање. Он је, сумња се, од за сада непознатог лица, купио алат у вриједности од 700 еура иако је имао сазнања да потиче из кривичног дјела. Подгоричка полиција је лишила слободе и И.Ђ. (35) из Подгорице због постојања основане сумње да је починио кривично дјело крађа на штету „ХД Лаковић“. Он је, како се сумња, отуђио већу количину артикала вриједности око 180 еура.

У Подгорици је лишен слободе Р.Л. (34) из Подгорице због постојања основане сумње да је починио два кривична дјела тешка крађа на штету фризерског салона „Зоран“ и АД „Импек“, на начин што је, како се сумња, подесним средством и употребом физичке снаге провалио у унутрашњост објеката, којом приликом је, сумња се, отуђио фризерски алат и прибор, новац, телевизор и регистар касу са депозитом. Пронађени су отуђени предмети из фризерског салона и они су враћени власнику. Надаље, подгоричка полиција је идентификовала и лишила слободе Х.Б. (18), Е.Г. (19) и Б.Х. (18), сва лица из Подгорице, због постојања основане сумње да су починили кривично дјело крађа на штету Црногорског телекома. Они су, како се сумња, ручном тестером покидали и отуђили ТК кабл. Отуђени кабл је пронађен и враћен Црногорском телекому али је причињена штета већем броју грађана који су остали без мрежног напајања. Службеници ЦБ Подгорица су надлежном тужиоцу поднијели кривичну пријаву против малољетних Д.Д. (15) и М.М. (14), оба из Подгорице, због постојања основане сумње да су починили два кривична дјела тешка крађа. Они су, сумња се, са још три лица, ова кривична дјела починили на штету женских особа, на начин што су након што су претходно тражили нешто ситног новца искористили непажњу оштећених и отуђили новчанике.

Барска полиција је, предузимајући активности из своје надлежности у циљу расвијетљавања имовинских деликата, расвијетлила тешку крађу која је почињена у јануару 2016. године на штету оптичарске радње „Оптимум“. Слободе је лишен М.К. (25) из Бара због постојања основане сумње да је починио ово кривично дјело. Он је, како се сумња, ово кривично дјело починио на начин што је употребом подесног средства насилно отворио врата оптичарске радње и из њене унутрашњости отуђио 175 комада брендираних наочара марки „Раy Бан“, „Прада“ и „Миу Миу“. Материјална штета проузрокована овим кривичним дјелом износила је 35.726 еура. Осумњичени ће бити приведен уз кривичну пријаву надлежном тужиоцу.

Никшићка полиција је расвијетлила пет кривичних дјела из области имовинског криминалитета, која су почињена у новембру 2018. године, и том приликом процесуирала пет лица осумњичених за два КД тешка крађа и три КД крађа. Наиме, кривичне пријаве у редовном поступку су поднијете против А.Б. (23), Н.М. (35), Д.Ш. (31), М.С. (32) и М.Б. (54) због сумње да су починили наведена кривична дјела. А.Б. и Н.М су осумњичени да су починили два кривична дјела тешка крађа. А.Б. је тешку крађу починио на штету Црногорског Телекома, док је Н.М. починио кривично дјело на штету Р.В. А.Б. је, сумња се отуђио два мобилна телефона и новац, а Н.М. електрични алат и већу количину алкохолног пића и хране. Д.Ш, М.С. и М.Б. су, како се сумња, починили по једно кривично дјело крађа, на штету фирми „Фиделис“ и „Кодар енерго монтаже“ и једног физичког лица којом приликом су отуђили санитарије, алуминијске профиле и 300 литара дизел горива. Полиција је пронашла дио отуђених алуминијских профила и они су враћени власнику. Такође, осим наведених, службеници ЦБ Никшић су расвијетлили и два кривична дјела разбојништво којом приликом су поднијели кривичну пријаву против С.С. (29) и Ј.Д. (20) оба из Никшића. Они су ова кривична дјела починили на штету маркета „Идеа“ и киоска д.о.о „Цомпанy Ч“. Кривично дјело разбојништво осумњичени су, како се сумња, починили на начин што су уз пријетњу ножем од раднице маркета „Идеа“ отуђили цигарете, након чега су се удаљили у непознатом правцу. Криминалистичком обрадом службеници никшићке полиције су дошли до сумње да је Ј.Д. починио и кривично дјело разбојништво на штету д.о.о „Цомпанy Ч“, на начин што је маскиран уз пријетњу ножем, од раднице киоска отуђио новац у износу од 400 еура. Подсјећамо да су службеници ЦБ Никшић током 2018. регистровали укупно 14 кривичних дјела разбојништва. Од наведеног броја укупно је расвијетљено десет кривичних дјела, што чини проценат око 72%. Такође је расвијетљено и једно кривично дјело из претходног периода.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?