Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полицијски службеници лоцирали и у Подгорици лишили слободе безбједносно интересантно лице које се потраживало ради издржавања казне затвора

Објављено: 28.12.2018. 21:40 Аутор: УП
Полицијски службеници пронашли су данас и лишили слободе безбједносно интересантно лице С.К. (51) из Подгорице.

Службеници СКП, ЦБ Подгорица и ЦБ Никшић су, у координираној акцији, на територији Подгорице лоцирали и лишили слободе С.К, који се потраживао националном потјерницом ради привођења на издржавање казне затвора у трајању од 14 мјесеци на коју је осуђен пресудом Основног суда у Никшићу због КД изазивање опште опасности у покушају у стицају са КД недозвољено држање оружја и експлозивних материја и КД лажно пријављивање.

Службеници ЦБ Никшић су наиме,18.04.2018. године, лишили слободе С.К. и уз кривичну пријаву га спровели државном тужиоцу у ОДТ у Никшићу, због постојања основане сумње да је извршио горе наведена кривична дјела на начин што је неовлашћено држао, конструисао – израдио импровизовану експлозивну направу која се активира даљинским системом активирања, са електричном детонаторском капислом, коју је поставио – закачио на под возила, власништво рент-а-цар агенција „Сардер", а које возило је он користио, и тиме довео у опасност животе и тијела више лица, као и имовину већег обима на одређеном простору и јавном мјесту у центру града у Никшићу, а затим лажним пријављивањем догађаја – да је неко други поставио експлозивну направу под возило, алармирао службенике Управе полиције и надлежног тужилаштва и службенике других државних органа. Након спроведених увиђајних мјера и радњи и одговарајућих вјештачења у Форензичком центру, извјештајем ДНК вјештачења је утврђено да биолошки трагови нађени на компонентама импровизоване експлозивне направе припадају С.К.

Наведено лице је данас спроведено у ЗИКС Спуж ради издржавања казне затвора.

Везани чланци:

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?