Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Народни музеј формирао Радну групу са задатком пружања помоћи у обављању послова музејске дјелатности

Објављено: 29.12.2018. 16:35 Аутор: МКУ
Народни музеј Црне Горе формирао је Радну групу чији је задатак давање савјетодавне и стручне помоћи у обављању послова музејске дјелатности, нарочито у прикупљању података за стручну обраду музејског материјала и музејске документације, како је министар културе Александар Богдановић најавио на контролном саслушању, уз анализу стручних и свих релевантних историјских извора о поријеклу, кретању и евидентирању музејског материјала и музејске документације за које је изражена сумња или приложени докази да недостају.

Ово се посебно односи на благовремено и релевантно обавјештавање јавности о пословима на евидентирању музејских предмета и документације, и утврђеним чињеницама.

Радна група по овлашћењу директора врши непосредан увид и у послове ревизионих комисија и свих организационих јединица у ЈУ Народни музеј Црне Горе, који у оквиру својих послова имају активности на обради, изради и коришћењу свих облика музејске, архивске, библиотечке и друге документационе грађе, од значаја за извршавање предметног задатка.

Радна група ће радити у саставу:

Предраг Малбаша – Предсједник, дипл. археолог-истраживач савјетник

Надежда Јабучанин – чланица, етнолог-конзерватор савјетник

мр Магдалена Радуновић – чланица, конзерватор савјетник

Тања Богдановић – чланица, дипл. правник

Наталија Јовановић – чланица, документариста
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?