Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Заједничка преговарачка позиција за поглавље 27

Објављено: 17.01.2019. 18:45 Аутор: КЕИ
Канцеларија за европске интеграције објавила је Заједничку позицију Европске уније за поглавље 27 – Животна средина и климатске промјене, која представља полазни и најважнији документ за планирање обавеза које је неопходно реализовати у оквиру ове области у наредном периоду.

На овај начин Влада је потврдила досљедност принципима транспарентности вођења приступних преговора и одлучност да, обезбјеђивањем приступа информацијама, подстакне ефикасност и одговорност свих у процесу приступања ЕУ.

Влада Црне Горе је, у складу са процедуром коју је дефинисала Европска комисија, упутила захтјев за приступ, коришћење и дистрибуцију ове Заједничке преговарачке позиције, након Међувладине конференције од 10. децембра 2018, а на састанку Радне групе за преговарачко поглавље 27 – Животна средина и климатске промјене од 25. децембра 2018. закључено је да ће Заједничка преговарачка позиција, након превода бити достављена свим члановима и чланицама Радне групе.

У складу са процедуром и дефинисаним роком, Европска комисија је 15. јануара 2019. одобрила приступ, коришћење и дистрибуцију Заједничке преговарачке позиције, која је до тада, на основу њеног захтјева, била означена степеном тајности ЛИМИТЕ односно ИНТЕРНО. 

Подсјећамо да је изради Заједничке преговарачке позиције претходило усвајање Преговарачке позиције за поглавље 27 на сједници Владе Црне Горе од 08.02.2018, а која је, у складу са праксом која је примјењивана за сва отворена поглавља, на основу Закона о тајности података означена степеном тајности “Интерно”.

Заједничку преговарачку позиција Европске уније за поглавље 27 – Животна средина и климатске промјене можете преузети овдје.

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА ЕВРОПСКЕ ИНТЕГРАЦИЈЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?