Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сарадња Министарства спорта и младих и Европске огранизације извиђача

Објављено: 24.01.2019. 19:10 Аутор: Министарство спорта
Министар спорта и младих, Никола Јановић, уприличио је пријем за предсједника Европске организације извиђача г-дина Дејвида Мекија, који борави у званичној посјети Савезу извиђача Црне Горе.

Савез извиђача има више од 2000 чланова у 24 извиђачке јединице широм Црне Горе. Међу бројним активностима, посебно се издваја учешће на међународном кампу у Македонији, које је подржано од стране Министарства спорта и младих.
 
Господин Дејвид Меки се испред Европске организације извиђача захвалио на подршци коју Министарство пружа Савезу извиђача Црне Горе и указао на даљи план развоја поменуте организације, укључивања нових чланова у постојеће одреде извиђача, те повећање одреда као засебних јединица на локалном нивоу. 

Министар Јановић је изразио задовољство због сусрета са предсједником Европске организације извиђача, као најбројније организације за младе у Европи, и представио активности Министарства, као и моделе сарадње са омладинским организацијама. Влада Црне Горе и Министарство спорта и младих ће и у наредном периоду бити значајан партнер и наставити да пружа подршку активностима за младе.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?