Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

ЦЕРИЦ-ЕРИЦ истраживачка инфраструктура отворена и за црногорске истраживаче

Објављено: 08.02.2019. 14:47 Аутор: Министарство науке
ЦЕРИЦ-ЕРИЦ је мултидисциплинарна истраживачка инфраструктура отворена за основна и примијењена истраживања у области материјала, биоматеријала и нанотехнологија.

ЦЕРИЦ-ЕРИЦ је почетком фебруара 2019. године објавио Позив за интегрисани приступ мултидисциплинарним инфраструктурама за материјале и биоматеријале путем кога нуди приступ комплементарним инструментима и лабораторијама за мулидисциплинарна истраживања у области материјала и нанотехнологија, укључујући мобилност, отворен приступ публикацијама и слично.

Позив је отворен за све истраживаче из било код дијела свијета, тако да се могу пријавити и истраживачи из Црне Горе, а који могу остварити бесплатан приступ инфраструктури, под условом да се резултати научног рада објаве и да их ЦЕРИЦ потврди.

Пријаве се врше путем сљедеће web странице: хттпс://вуо.елеттра.триесте.ит/плс/вуо/гуест.стартуп

Два су рока за пријављивање:

Први рок је 01. март 2019. године до 17:00 часова када се врши тзв. пред-евалуација и подносиоци пријава имају могућност да унаприједе своје пријаве;
Други рок је 01. април 2019. године до 17:00 часова за финалну пријаву, док се корисници на експертском нивоу могу пријавити директно на други рок.

Више детаља о овом позиву погледајте на сљедећој web страници: хттпс://www.цериц-ериц.еу/усерс/цалл-фор-пропосалс/

У оквиру пројекта АЦЦЕЛЕРАТЕ, који се финансира у оквиру ЕУ Оквирног програма за истраживања и иновације „Хоризонт 2020“, ЦЕРИЦ-ЕРИЦ финансира тзв. Промотивни отворени приступ, путем кога ЦЕРИЦ истраживачи нуде:

Подршку изради дизајна плана истраживања и припреми пријава;
Праћење мјерења; и
Подршка приликом анализе података, извјештавања и публиковања.

Истраживачи било које националности који раде у Црној Гори могу се пријавити за ову врсту подршке и посебног приступа ЦЕРИЦ инфраструктури!

Заинтересовани истраживачи из Црне Горе за промотивни приступ, који би жељели да сазнају више детаља о инструментима ЦЕРИЦ-ЕРИЦ-а којима могу приступити, те условима остваривања приступа, потребно је да се обрате на сљедећу е-маил адресу: усероффице@цериц-ериц.еу

Више детаља о промотивном отвореном приступу можете погледати на сљедећој web страници: хттпс://www.цериц-ериц.еу/усерс/опен-аццесс/#анцхор-2хттпс://www.цериц-ериц.еу/усерс/опен-аццесс/#анцхор-2
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?