Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јановић: Спортисти у фокусу новог закона

Објављено: 12.02.2019. 20:13 Аутор: Министарство спорта и младих
Министар спорта и младих Никола Јановић одржао је данас прес конференцију поводом пререгистрације спортских савеза и клубова као и више паралелених процеса које реализује овај орган у контексту имплементације Закона о спорту, од којих су многи већ успјешно спроведени.
  
Јановић је, том приликом, указао на значајну улогу спортских организација и истакао да је важно да знамо ко ради са нашом дјецом и да то не буду лица која су правоснажно осуђена за одређена кривична дјела због чега Министарство спорта и младих у овом тренутку врши провјеру преко 30.000 лица у управљачким и стручним структурама савеза и клубова у процесу пререгистрације.

Министар је такође истакао да преко 2000 клубова који су постојали у Регистру спортских организација прије Министарства спорта и младих није ни ушло у процес пререгистрације већ нешто мање од једне трећине (око 800) чиме се потврђују раније тврдње овог ресора да постоји велики број фиктивних спортских клубова који се сада трајно бришу из Регистра спортских организација.

Јановић је наведену прилику искористио и да истакне да је објављен Конкурс за националне спортске савезе те да ће више новца бити за све али и да ће тражити да активности буду још више усмјерене на потребе спортиста и спортских радника. Тим поводом је поменуо да ће током године кроз дјечији спорт бити реализована подршка спортским клубовима у спортовима изабраним одлуком Министарства али и истакао да је задовољан буџетом општина у области спорта којима је препоручио да морају имати јасне критеријуме и конкурсе спроводити транспарентно и у складу са Законом.

Министар је на крају истакао и да је успјешно завршен и процес ревизије доживотних мјесечних накнада који прије Министарства спорта и младих никада није урађен а често је ова тема у прошлости оптерећивала спортску јавност.

Конференција за медије, емитована је на YоуТубе каналу Владе Црне Горе хттпс://yоуту.бе/гоуХтГфqп1М.
     
   
МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?