Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нове стипендије за младе карате шампионе

Објављено: 14.02.2019. 17:54 Аутор: Министарство спорта и младих

Министар спорта и младих Никола Јановић уприличио је данас пријем поводом успјеха наших карате репрезентативаца Милене Јовановић и Ненада Дуловића на недавно одржаном Европском првенству у Алборгу. Пријему је присуствовао и предсједник Карате савеза Иван Крстајић.

Након свјетске бронзе, каратисткиња Јовановић је на Еврпоском првенству у конкуренцији јуниорки освоила сребро, док је Дуловић освојио бронзу. 

Министар Јановић је истакао да га посебно радује што су овим медаљама наши каратисти завриједили статус перспективних спортиста, чиме су стекли и право на једногодишњу стипендију, те да је поносан што у овој години већ имамо 18 младих спортиста са овим статусом. Овом приликом Јановић је подсјетио да је Министарство у претходној години путем јавног конкурса стипендирало шест каратиста, по избору Карате савеза, као и да очекује да ће у 2019. години њихов број бити још већи.

Јовановић се захвалила министру Јановићу на константној подршци и истакла да је посебно срећна што представља своју Црну Гору, у којој се рад и труд младих спортиста вреднује на прави начин. 

Крстајић је истакао да Савез има одличну сарадњу са Министарством и да држава на прави начин препознаје значајне резултате, као и то да овакве награде много значе нашим младим спотистима као подстрек за нове побједе.

Видео: Изјава министра спорта и младих Николе Јановића

Видео: Изјава предсједника Карате савеза Ивана Крстајића

Видео: Изјава освајача медаље на ЕП у Алборгу Милене Јовановић

Видео: Министар спорта и младих Никола Јановић примио освајаче медаља на ЕП у Алборгу - кадрови

МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?