Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Млади са сјевера високо на листи приоритета Владе и Министарства спорта и младих

Објављено: 21.02.2019. 19:48 Аутор: Министарство спорта и младих

Ministarstvo sporta i mladih

Министарство спорта и младих у сарадњи са општином Беране отворило реконструисани Омладински клуб у Беранама.

Током двије године рада, Министарство спорта и младих је у континуитету радило на креирању нових могућности за младе у циљу побољшања њиховог положаја, а у складу са Стратегијом за младе 2017-2021 године. Један од кључних приоритета је и отварање нових и подршка у раду постојећих омладинских сервиса (центара и клубова). Данас имамо отворених 12 омладинских клубова у општинама широм Црне Горе, као и Омладински центар у Подгорици. Новим законским рјешењем Влада Црне Горе и Министарство спорта и младих ће наставити да пружају подршку отварању нових омладинских клубова широм Црне Горе, али и да њихов рад учине одрживим.

Допуном назива институције у Министарство спорта и младих, Влада је дала јасну поруку да је брига о младима њен кључни приоритет а наведено министарство адреса за програмско испуњавање потреба младих које ће бити системски унапријеђено новим законским рјешењима за развој омладинске политике која су тренутно у скупштинској процедури.

Очекујемо да ће представници свих опшина у наредном периоду водити бригу о младима на адекватан начин, те да ћемо заједнички наставити да развијамо програме и пројекте за младе. Данашњи догадјај је потврда да су млади са сјевера високо на листи приоритета Владе и Министарства спорта и младих - казао је Јановић.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА И МЛАДИХ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?