Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Резултати Конкурса за додјелу грантова: 15 крупних научноистраживачких пројеката прихваћено за финансирање

Објављено: 22.02.2019. 17:44 Аутор: Министарство науке

Од укупно 72 предлога пројекта пријављених на Конкурс за додјелу грантова за научноистраживачке пројекте, Министарство је прихватило за финансирање 15 најбоље оцијењених научноистраживачких пројеката.

Након спроведеног процеса међународне евалуације Министарство је прихватило за финансирање пројекте који су оцијењени са 90 и више бодова (од укупних 100 бодова).

Министарство ће, у складу са расположивим буџетом, до краја 2019. године, размотрити могућност додатног суфинансирања пројеката који се налазе на ,,резервној листи” (пројекти оцијењени са 80 и више бодова).

Оквирни износ тражених средстава грантова од стране Министарства науке износи 1.360.000 еура, а преговори са носиоцима грантова ће бити започети већ од наредне недјеље.

Реализација пројеката ће почети од марта 2019. са роком за имплементацију до 2 године.


Ранг листу прихваћених пројеката можете преузети ОВДЈЕ

Резервну листу пројеката можете преузети ОВДЈЕ

 

Видео и фото материјале са конференције за медије одржане поводом представљања резултата конкурса можете преузети са Владиног сервера: хттп://195.66.166.68/уплоад/

 

Министарство науке

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?