Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Аналитичари агенције „Моодy'с“ у посјети Црној Гори

Објављено: 02.04.2019. 17:26 Аутор: Министарство финансија
Ministarstvo finansija

Данас су се састали министар финансија, Дарко Радуновић са сарадницима и аналитичари кредитне агенције Моодy’с, г-дин Хеико Петерс и г-ђа Ханнах Димпкер, који бораве у Подгорици у оквиру редовне годишње посјете. 

Министар Радуновић их је информисао о резултатима из 2018. године и нагласио да је почетак 2019. године обећавајући и да подаци за јануар и фебруар показују да су приходи буџета већи за 18,5% у односу за исти период прошле године и 6,3% у односу на планирано.

Такође, министар је подсјетио присутне да је Црна Гора у трећој години фискалне консолидације и да су мјере дале резултата. 

„2019. година је важна због рада на структурним реформама, али и због тога што је ово година силазне путање када је јавни дуг у питању“, саопштио је министар и додао да је у Црној Гори покренут снажан инвестициони циклус у области енергетике, туризма, саобраћаја и инфраструктуре.

Представници агенције Моодy’с су у дводневној посјети Црној Гори у циљу сагледавања економских, фискалних и финансијских прилика у нашој држави, односно ради прикупљања података на основу којих ће направити процјену рејтинга државе, састају се са представницима Министарства финансија, Централне банке Црне Горе, банкарског сектора и међународних организација.




ПР Служба
Министарства финансија

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?